ПЕТКО СЕРТОВ В СЪРБИЯ

1
Добави коментар
vlad777
vlad777

„За Петко Сертов знам доста неща от един негов бивш началник, с когото отдавна не съм се виждал. Предвид това анализирах изчезването му и стигнах до определени заключения.“

Това пише Николай Колев – Босия в своя блог, в който анализира версия за изчезването на бившия директор на ДАНС. Тя бе изнесена за първи път в предаването „Коментарна рубрика“ по телевизия „Евроком“. 

Босия заяви в ефир, че е получил информация, макар и все още непотвърдена, според която Сертов е изтеглил сума в размер на 8 хил. лв. Колев изтъкна, че е особено важно да се разбере дали това е истина, защото информацията би отхвърлила категорично версията за самоубийство. Пътуването със собствена кола също е изключително важно според Босия, тъй като една кола не може да бъде скрита за дълго време в малка по територия държава, но няма да бъде и открита, ако не е в границите на България. 

„Най-близката граница до София е Сърбия“, каза Колев в ефира на предаването и поясни, че възможността Сертов да стигне до нея е най-голяма. Имайки предвид работата и подготовката му, както и връзките му със съседни държави, Сертов би трябвало да осъществява такива със сръбските служби. Това, по думите на Босия, означава, че бившият шеф на ДАНС може да мине незабелязано през границата с подправени документи.

На въпрос какво би правил Петко Сертов в Сърбия, Колев отговори, че това е най-вероятното място, където той би отишъл, за да осъществи среща, за която никой друг не бива да знае.

„Имайки предвид близките му отношения с Цветан Василев, аз допускам, че той може да осъществи среща с Цветан Василев на сръбска територия, където да получи документи, досиета, които са свързани с КТБ, както и с други парични потоци, които е възможно да не са минавали през КТБ, но за които той знае“, заяви Босия пред телевизия „Евроком“.

Цветан Василев не е никак маловажна фигура и при всички случаи разполага с информация относно вложителите на КТБ, а и не само. Знае и много за паричните потоци, с които са свързани български и чужди граждани, свързани с политика и престъпност. А двете неща са здраво свързани, споделя Босия. 

На тези документи могат да бъдат направени нотариално заверени копия, които да бъдат внесени в България именно от бившия шеф на Агенцията. Тази версия обаче има смисъл, ако бъде потвърдено, че Сертов е изтеглил сума от 8 хил. лв., заключи Колев.

Припомняме, че Петко Сертов е в неизвестност от 5 декември, като беше обявен за издирване и в сайта на Интерпол. Той е оставил вкъщи мобилните си телефони и е напуснал дома си, според информацията, която даде неговата съпруга.