Експресно отслабване с морковена диета

14
Добави коментар
kyovev
kyovev

Морковената диета може спокойно да се нарече екстремна диета, тъй като при спазването й се налага изключване на всякакви хранителни продукти от ежедневното ви меню с изключение на плодовете разбира се и зеленчуците. Не напразно диетата с моркови е известна под това наименование – тя действа много скоростно по отношение на постигане на желаните положителни резултати, но пък е доста трудна за издържане.
Самата диета се спазва в рамките на 3 дни. Обикновено заради изключително намаления си дневен калориен прием не се препоръчва за спазване за по-дълъг период от този. Причината за това не се крие в кой знае колко опасни последици за здравето, но напълно възможни резултати от нея са главоболие, изтощение на организма, отпадналост, раздразнителност, липса на настроение, стресиране на организма. 
Диетата обещава за тези 3 дни сваляне до максимум 3 килограма, които може би са целта ви. Плодовете, консумирани в суров вид или под формата на фрешове, са основата, върху която стъпва морковената диета. Освен това тя се препоръчва за прочистване на организма от шлаките и всички онези вредни вещества, които поемаме чрез мръсния въздух, вредните храни и прочие. 
Примерно меню за 5 хранения
На ден се приемат много течности – по около 2 литра билков/плодов чай (по желание), който се пие топъл за залъгване на глада, много вода, ябълки (по-малки) или една голяма 30 минути преди хранене като не забравяйте чая. Останалите калории идват от салати, приготвени от настъргани моркови с лимонов сок и зехтин, салати от краставици с лук и прочие. На всяко хранене се пие чай!
Основен проблем на диетата е липсата на балансирано/здравословно хранене. При нужда от сваляне на по-малко телесно тегло например 2-3 килограма, тази диета вероятно ви би свършила чудесна работа. При нужда и желание за сваляне на повече обаче се ориентирайте към други далеч по-здравословни, поносими и най-вече напълно безвредни и щадящи режими.
Такъв режим е нашата 13-седмична програма за отслабване, която щади организма, не го стресира и натоварва вследствие на започването й, а включва най-напред изготвяне на специален хранителен режим от специалист въз основа на собствените ви нужди.