Природен феномен в българско село! Извор с „жива вода“ ….

1
Добави коментар
informiran365
informiran365

Природен феномен в българско село! Извор с „жива вода“ лекува и пречиства грехове!
От доста време се говори, че в село Боснек стават чудеса. Доказателство за това е извор, който по доста странен начин умее да разпознава кой човек е праведен и кой не е.

Китното селце с чудодейния извор се намира на южния склон на Витоша в Западна България. Оказва се, че най-дългата пещера у нас- „Духлата“, която се намира в същото село не е единствения талисман на селото. Освен нея, в там се намирало и малко изворче, за което местните разкриват, че от него тече „жива вода“.

Местните коментират за изворчето, че е

Advertisement:

Advertisement:

природен феномен и водата му има лечебни свойства. Точно за това до самия извор има поставена икона на Света Богородица, която помагала на грешниците да изкупят греховете си. Според специалисти, подобен природен феномен има само на още едно място в цял свят- във френската част на Алпите. 

Чудото на извора се състои в това, че водата потича от него на определени тласъци. Именно това привличало стотици туристи всяка година, които искат да си налеят от лечебната вода. Не всички обаче имат късмет това да се случи, защото водата от изворчето потичала, само ако човекът застанал срещу него, е праведен. Местни

жители на Боснек разказват, че лично са виждали случаи, в които човек в продължение на няколко минути и дори часове стои пред извора, а той не пуска дори капчица. Според тях това се дължи на вярата и греховете, които носи в душата си дадения човек, защото в други случаи, пък, са виждали как от извора буквално извира вода. Освен това, хора разказват, че откакто иконата на Божията майка стои до извора нещата в селото се подобрили многократно и живота там станал много по-лесен от преди. Никой обаче не може да си обясни как извора успява да „отсъди“ кой човек е праведен и кой не е, предават колегите от razkritia.com.