6 начина да освежите дома си с минимален бюджет

16
Добави коментар
maistorplus
maistorplus

Дошъл е моментът, в който искате да промените и освежите дома си, но не разполагате с много голям бюджет за това желание? Предлагаме ви няколко лесни стъпки, които да приложите-всичките накуп или комбинация на някои от тях, изборът е ваш. Вижте кое е най-удачно за вашия дом и пасва на времето, което можете да отделите за тези дейности. Ще видите как с малко разходи можете да придадете на дома си напълно нов облик. 

Вижте още: Как да постигнем хармония в дневната с Фън Шуй

Пребоядисайте в разнообразни нюанси

Първото, което вероятно идва на ум на всеки, е пребоядисването. Нещо, което така или иначе е неизбежно, дори и без пушачи или малки деца в жилището. Добрата страна на това решение е, че можете сами да се захванете с тази задача и то за сравнително кратко време. В случай че ви остане малко боя, не се притеснявайте-тя ще влезе в употреба по-нататъка. Ако обаче не ви се занимава или все пак ви се струва, че искате да оставите професионалисти да се заемат, не се колебайте да се обърнете към тях. 

Заложете на свежи тапети

Ако боята не ви е по вкуса, винаги можете да се спрете на алтернативата–тапети. Малко по-трудоемка работа, но пък си заслужава, тъй като в днешно време на пазара се предлага огромно разнообразие и ще намерите това, което ви допада със сигурност. Освен това модата на тапетите се завръща, така че защо не? Ако смятате, че ще се затрудните с някои от тези освежителни процеси, винаги можете да се обърнете към специалистите и да си подсигурите една качествено свършена работа.

Подновете завесите

Друга идея са завесите. Освен че можете да ги намерите на изгодна цена, пердета има във всякакви разцветки и материи. Единственото, което се иска от вас, е да се заредите с търпение и да потърсите. Ако и тогава усилията ви ударят на камък, винаги може да си направите поръчкови завеси. Отнема малко повече време, но пък си струва.

Претапицирайте мебелите си

Претапицирането също е добра опция. Вместо да изхвърляте позахабените си мебели, удължете живота им, облечете ги в различни свежи цветове и ги съживете. 

В допълнение към това може да пребоядисате и някое шкафче или пък стол. Така едновременно с придобиването на „нови“ мебели ще сте използвали и остналата боя от пребоядисването. Бързо, лесно и ефектно.

Вижте още: Стилен плетен пуф за всеки вкус

Малки нотки-големи промени

Друг лесен метод да освежите дома си е добавянето на малки детайли. Една, две възглавнички за канапето, нова картина, килим, или пък ваза с цветя. Изпълнението на тази идея не изисква специално да обикаляте по магазините-направете го на връщане от работа, по време на разходка, онлайн. В случая минималните усилия също се отплащат.

Разместете мебелите на воля

Последната идея за поразчупване на атмосферата не изисква нито време, нито пари, нито кой знае колко усилия. Помислете колко е лесно–само трябва да си поиграете с аранжирането и имате изцяло нова стая. Освен това най-големият плюс на подобно предложение е възможността да го практикувате до безкрай и то със същия успех. Така че включете въображението си и започвайте.

Вижте още: Влиянието на интериора върху работния процес

Няколко лесни идеи за изпълнение на така мечтаната промяна в дома. Сигурно вече сте измислили кое ще е най-подходящо за вас. Ако все още имате колебания или пък желаете специалист да ви помогне с някои от тези задачи, пуснете заявка напълно безплатно при нас. Целта е да намерите най-добрия професионалист за вашите конкретни нужди като предварително сте сравнили няколко оферти и предложения и изберете това, което вие решите.