Блог „Ресторанти Варна“ представя: Актуалните кулинарни дестинации през 2015 година – II част

30
Добави коментар
restorantiv
restorantiv

Блог „Ресторанти Варна“ представя: Актуалните кулинарни дестинации през 2015 година – II част

Кулинарните пътешествия (дори и само виртуални) винаги са вдъхновяващи – както за гастрономите, така и за майстор-готвачите в ресторантите на Варна. Те обогатяват кръгозора и подтикват към експерименти. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ представя втора част от гурме дестинациите, които ще бъдат на фокус през 2015 година.

Кулинарното богатство на Любляна, Словения – от блог „Ресторанти Варна“

Наричана доскоро „тайното бижу“, столицата на Словения вече е извоювала своите позиции сред пътешествениците по света. Екипът на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ споделя, че в този приказно красив град може да откриете огромно разнообразие от т.нар. комфортна храна – бавно приготвено месо, картофи соте, зеле. Традиционни местни предложения, които биха се харесали на гастрономите в ресторантите на Варна, са: bograč (вкусни яхния с месо, картофи, пипер, домати и подправки), салати с тиква и десертът gibanica, приготвен от тесто, макови семена, ябълка, извара и орехов крем.

Ченай, Индия и ресторантите на Варна

Индийската кухня предлага на гастрономите прекрасни непретенциозни ястия. Гастрономите вегетарианци в индийските ресторанти на Варна или в Индия могат да се насладят на многобройни изкушения като например: thalis – малки метални чаши с местната вариация на лютеница и различни кърита, сервирани върху бананови листа; idli – кейкове с оризово брашно и sambar – яхния от леща и зеленчуци. Гастрономите биха се насладили и на местните  палачинки от оризово брашно, сервирани с различни сосове.

Гурме кулинарията в Чикаго, САЩ – от блог „Ресторанти Варна“

Ветровитият град е дом на един от най-добрите ресторанти, еталон за добрите заведения във Варна – „Alinea“. Местната кулинария е смесица от вкусове и кулинарни похвати, които всяка година привличат милиони гурме пътешественици. Но освен изтънчени предложения, в Чикаго можете да се насладите и на интересни сандвичи, като например виетнамските bahn mi или сандвичи с италианско месно роле. Според екипа на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ други типични за града ястия са мексиканските такос, пържено пиле и забележителния пица пот пай.

Палермо, Сицилия и ресторантите на Варна

Италия винаги е била любима дестинация за кулинарните туристи. През 2015 година се очаква на фокус да бъде традиционната кухня на остров Сицилия. Гастрономите в ресторантите на Варна биха се впечатлили от предложения като каноли и аранчини (пържени оризови топки с разнообразни пълнежи), но това е само „върхът на айсберга“. В основата лежи простотата… Екипът на блог „Ресторанти Варна“ споделя, че сред автентичните семпли ястия попадат ролца с нахут (pane e pannelle) и агнешки чревца, пълнени с лук, сирене и магданоз (stigghiola). Географското разположение на Сицилия е особено благоприятно за морски дарове, патладжани, домати, маслини, цитруси и грозде, които изобилстват в менютата на ресторантите.

Това бяха и последните четири дестинации, които се очаква да посрещнат най-много кулинарни туристи през 2015 година. А защо не започнете с гастрономическо приключение в ресторантите на Варна?  Екипът на Вила Марциана Ви очаква с разнообразие от вкусни и здравословни изкушения!

Още от рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“

Към всички рубрики от блог „Ресторанти Варна“