Отслабване с черно френско грозде (касис)

13
Добави коментар
kyovev
kyovev

Черното френско грозде или още така популярно под наименованието касис произхожда от Азия и Европа. Макар и изключително характерно растение именно за тези два континента, у нас както и в редица други страни се култивира много по-късно. Като причина за това може да се счете по-характерния им мирис и вкус.  
Съществува огромно разнообразие от сортове касис. Като отличителен белег на растението може да се счетат сравнителното дребните му черни плодове. Отварата от листата или самите плодове на растението оказват благотворен ефект при ревматични болки; освен това при липса на апетит запарката оказва бърз положителен ефект.
Плодовете на черното френско грозде съдържат богатство от витамини – забележителна е концентрацията на витамин С, както и на витамин Р. Екзотичният плод е източник още на витамин В-комплекс, каротин в значително количество, витамин Е, витамин Х, както и витамин К. За плода може също да се каже, че е страхотен минерален концентрат особено на калий, калций и фосфор. Откъм микроелементи, с най-висока концентрация са следните: манган, мед, цинк и бор. 
Черното френско грозде или касис може без никакви притеснения да бъде включено в индивидуалния ви списък с диетични храни, което автоматично го превръща в изключително ефикасно природно средство за целите на отслабването. В 100 грама плод се съдържат под 50 калории. Въпреки все още по-пренебрежителното отношение на масата хора към интересния плод, който освен че е източник на редица полезни за целите на отслабването вещества, е и високо ценен плод най-вече заради лечебните свойства, които притежава, той действително спомага за връщането на желаните килограми.
Честата консумация на плодовете му освен че спомага за по-бързото сваляне на излишните килограми, но и предпазва от редица сериозни заболявания на белите дробове. В народната медицина черният касис е познат с лечебния си ефект при проблеми с пикочните пътища, силно главоболие, мигрена и прочие.
Можете да се възползвате от полезните му свойства консумирайки го в суров вид или под формата на сок. При хора, страдащи от стомашни проблеми като гастрит, язва, диария не се препоръчват лечебните свойства на касиса, поради високата му концентрация на органични киселини и целулоза.
В случай, че попадате в тази група или търсите начин за постигане на трайни и видими резултати, препоръчваме ви нашата 13-седмична програма за отслабване, с която тази иначе трудно постижима задача се превръща в реалност.