Убитите в София са строителни фараони

13
Добави коментар
mignews
mignews

Застреляният тази вечер столичен бизнесмен Митко Дамянов Дамянов участва или е участвал в управлението и собствеността на общо 7 фирми, показват търговските регистри.

Това са „Крами МВ“, ЕН И ЕМ ООД, „Елвимекс“, „Ю ЕМ БИ ГРУП“, „Кристина-89″, „Вени“ ООД и „Крами- КМ“.

В ЕН И ЕМ ООД и в „Крами МВ“ Митко Дамянов е съдружник със съпругата си Наталия Александрова Генадиева – Дамянова.

На 4 април 2011 г. в медиите се появи разследване, според което 60 ужилени от две строителни фирми са подали жалба до главния прокурор Борис Велчев.

Хората твърдят, че са попаднали в капана на пирамида, която присвоила около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки.

Те обвиняват управителите на свързаните фирми „Ю Ем Би Груп“АД и „Крами-КМ“ ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев, че изоставили недовършени три кооперации в София, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.

Митко Дамянов извършва строителната дейност през една от фирмите си – „Крами-КМ”. Делата в нея обаче явно не вървят добре, защото през 2010 г. той сключва договор с „Инвестбанк” и залага цялото имущество на фирмата, за да изтегли заем в размер на 1 млн. 480 евро.

Месец след това той получава запорно съобщение от банка ДСК, на която пък дължи 96 253 лева. Освен в двете банки, към момента на убийството Митко Дамянов е имал запори и в ОББ.

Освен със строителство Митко Дамянов се е занимавал и с търговия с хранителни продукти, внос и износ. Той е правел това чрез друга от фирмите си – „Мега фуудс груп”, където е бил съдружник с йорданеца Тарек Омар Абид Ал Наби Крис.