Санкт Петербург Русия – столицата на фонтаните

3
Добави коментар
PetarStoyanov
PetarStoyanov

Санкт Петербург е известен с големите си улици, изтънчената си култура и с музеят Ермитаж. Макар, че има безкраен брой образователни и културни експонати, има и много забавни неща, които могат да се вършат в Санкт Петербург Русия.

Ето и няколко идеи:

Фонтаните Петерхоф са едни от малкото в света, които работят чрез гравитацията, отколкото чрез ел- помпи- Стотици фонтани работят от месец май до октомври. Най-известния от тях е „Голямата каскада”, който се състои от 64 отделни фонтани и красиви бронзови скулптури, включително и „Самсон се бори с лъва”. Както възрастните, така и децата могат да прекарат часове, играейки игри с умелите фонтани, където и случайно могат да бъдат напръскани. Можете да стигнете до Петерхоф чрез метростанция Автово и прикачване на маршрутка или автобус, чийто билет обикновено е около 40 рубли. Въпреки това, с личен превоз се стига по-бързо и комфорта би бил значително по-голям, в сравнение с използването на обществения транспорт.

Аквапарк „Питерленд” е идеален, ако се чудите какво да правите в Санкт Петербург Русия и заедно със себе си е и семейството ви. Това е най-големият аквапарк в Русия и един от най-големите в Европа. Стартирал през януари 2012 г., той се е превърнал в масово популярен и може да побере над 2000 посетителя наведнъж. Тази атракция е целогодишна и защитена от природните сили, от дъждове, снегове и т.н., от огромен купул, който собствениците дори планират да регистрират в Книгата на рекордите на Гинес като най-големия по рода си в света. Питерленд разполага с пързалки, басейн с възможност за гмуркане, басейн с вълни, басейн за деца, множество сауни и парни бани, както и изобилие от кафенета, барове и ресторанти.

Щоле пайовете са вид пироги. Пайове запечени с традиционна руска подкваса ще намерите в Щоле пай ресторантите, навсякъде. Те са изключително популярни сред местните жители и една атрактивност в Санкт Петербург Русия.