Дъщеря на митничарски шеф ръководила килърите от „Бояна“?

12
Добави коментар
mignews
mignews

Мащабна полицейска операция е в ход в София, съобщиха от МВР. Разбита е група за поръчкови убийства. Задържани са 10 души.

Мащабната акция е на Главна дирекция „Криминална полиция“ под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура. Тя се провежда в различни части на София.

В нея участват над 200 служители на прокуратурата, Главна дирекция „Криминална полиция“ и Жандармерията. Действията са насочени към задържането на въоръжена организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества.

Процесуално-следствените действия на 11 адреса в различни райони на столицата продължават и в момента. По неофициална информация на bTV до момента са задържани 10 души, като сред тях е и дъщерята на бившия висш служител на митниците Христо Кулишев – Мила Георгиева.

Тя е склонявала сина си Мартин да участва в престъпна дейност. Георгиева е спрягана за лидер на организираната престъпна група.

От 1992 до 1997 г. Христо Кулишев е началник на Главно управление „Митници“ по време на правителствата на Любен Беров и Жан Виденов. Напуска сам, когато министър-председател стана Иван Костов, а финансов министър – Муравей Радев. Оглавява отново митниците през юни 2008 година по времето на тройната коалиция, когато министър на финансите бе Пламен Орешарски.