Начална страница

1
Добави коментар
4stupki
4stupki

Добре дошли!

На 13 юни 2012 година след дълги преговори, беше съобщено , че Saab Automobile е с нов собственик. Новият собственик е National Electric Vehicle Sweden AB(NEVS), компания позиционирана в Швеция,като чрез маждународният консорциум ръководен от инвеститори от Япония и Хонг Конг има за цел закупувайки активите на Saab, да стартира производство на луксозни електрически автомобили под марката Saab в Тролхетан, Швеция.

Производствената база на Saab е изключително модерна а и компанията разполага с вече изградено know-how в сферата на електрификацията, чрез вече познатите проекти Saab e-Power и eAWD. Това в комбинация със силно наложената марка Saab e една перфектна база за развитието на модерни технологии в сферата на електрическите автомобили.

NEVS оповести, че планира стартиране на производството на техният нов автомобил в края на 2013 година, като това ще бъде последвано и от други различни модели на марката базирани на Phoenix платформата. В рамките на няколко години NEVS ще се постарае да достигне до пълен капацитет на завода в Тролхетан(приблизително 200 000 автомобила годишно).