HELECTOR ще участва за първи път в „Save the Planet

1
Добави коментар
viaexpo
viaexpo

2015-01-09 12:58:59

HELECTOR ще участва за първи път в „Save the Planet“ 2015. Интервю с Димитрис Граматас, ръководител на отдел „Строителство“.

Вашият девиз е „Разработване на решения за едно по-зелено бъдеще“. Бихте ли ни разказали накратко за дейностите Ви, свързани с управлението на отпадъците?

HELECTOR е поделението за управление на отпадъци на ELLACTOR Group, напълно интегрирана компания, способна да осигури вертикални решения в целия сектор. Основните услуги са насочени към строителство, осигуряване на необходимите технологии (know–how) и инвестиции. Приложенията им са тясно свързани с рециклиране, третиране на отпадъци и производство на енергия от отпадъци. HELECTOR предлага решения за едно по-зелено бъдеще в съответствие с европейската йерархия за управление на отпадъците.

Компанията разработва екологично чисти технологии и патенти чрез своите германски дъщерни фирми, насочени към превенция и намаляване количеството отпадъци, повторно използване, рециклиране, оползотворяване на енергията и депониране на отпадъците. Чрез третирането на биологични отпадъци с модерни технологии като тази на HERHOF GmbH и LOOCK BIOGAS се произвеждат горива, компост и биогаз, енергия от отпадъци. Досега сме изградили 9 инсталации за механично третиране на биологични отпадъци, пречиствателни станции с общ капацитет 1.3 милиона тона, 15 инсталации за анаеробно разграждане с общ капацитет от почти 213 хил. тона и още 7 инсталации за третиране на биологични отпадъци са в процес на изграждане.

Резултатите от реализираните проекти към 2012 г. на HELECTOR, свързани с депониране, енергия от отпадъци, компостиране, сортиране и рециклиране, са:

– над 220 000 MWh годишно производство на енергия
– възстановяване на 45 000 тона материал за рециклиране годишно
– годишно производство на 200 хиляди тона от SRF (твърди възстановени горива) и RDF (модифицирано твърдо гориво).

По какви проекти работите в Югоизточна Европа в момента?

HELECTOR развива активна дейност в Германия (пазар с най-стриктните изисквания за опазване на околната среда), и е безспорен лидер в Гърция и Кипър. Корпоративната ни стратегия включва по-нататъшно разширяване на чуждите пазари. В момента HELECTOR изгражда две инсталации за механично-биологично третиране в Хърватия с общ капацитет от 190 000 тона годишно, има подписани договори в Русия (Санкт Петербург – първата инсталация за управление на отпадъци по проект за ПЧП), Йордания (проект за рехабилитация на депа и използването на биогаз) и Турция, като в същото време има присъствие и оферти за проекти в Словения, България и Литва.

Чрез своята дейност HELECTOR третира над 600 хиляди тона твърди битови отпадъци (ТБО) годишно, като междувременно управлява съоръжения за отпадъци с годишен входящ капацитет от 2 милиона тона ТБО годишно, което спомага за обслужване нуждите за управление на отпадъците на повече от 5,5 милиона души.

HELECTOR ще участва за първи път в „Save the Planet“ 2015. Какви цели си поставяте?

По време на изложението бихме искали да представим и да поставим акцент върху:
– огромния опит на HELECTOR в областта на управлението на отпадъци, придобит чрез осъществяването на голям брой проекти в Германия, Хърватия, Русия, България, Словения, Гърция, Турция, Кипър, Йордания и др.
– нашето кnow-how и индивидуалните решения, които предлагаме според изискванията на клиента, потребностите на региона, както и според състава на отпадъците.
– корпоративната ни етика, основана върху защита на околната среда и човешкото здраве.

Наша цел е и да изградим дълготрайни партньорства с местните власти и организации за управление на твърдите отпадъци.

 

Сподели в социалните мрежи:

 

Изложения и конференции

 

Виа Експо е член на:

Зелени съвети – Научете как можете да намалите въздействието върху околната среда от ежедневните си дейности, независимо дали сте у дома, на работното си място или на път.

Новини