Най-необичайните ресторанти по света – I част

27
Добави коментар
denisperalta
denisperalta

Справочник „Ресторанти Варна“ представя най-странните заведения по света – I част

Всеки ресторант във Варна или по света се стреми към изграждането на разпознаваемо име и уникален имидж. В този си стремеж някои заведения прекрачват границите на общоприетото и превръщат кулинарното преживяване в неподражаемо предизвикателство! Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ споделя първа част от най-странните ресторанти по света.

Ресторант „Ithaa“ – подводно гастрономическо приключение

Разположен в сърцето на „рая на Земята“ – Малдивите, „Ithaa“ е великолепен интимен ресторант (с капацитет 14 души), намиращ се повече от шестнадесет фута под морското равнище. Уникалното стъклено заведение отваря врати през 2015 година, а менюто му се състои от пресни морски дарове, телешки ребра, телешко месо и други гурме специалитети, на които гасторономите в ресторантите на Варна с удоволствие биха се отдали. Покрит с прозрачен акрилен покрив, ресторантът предлага на своите гости уникална 270-градусова панорама към кристално чистите води на Малдивските острови.

„Ninja“, Ню Йорк – от „Ресторанти Варна“

Във вестник New York Times, Франк Бруни описва този странен ресторант като „странен, мрачен подземен лабиринт… Ще бъдете посрещнати от сервитьори в черни костюми, които непрестанно се покланят, редовно издават нинжда звуци и от време на време се прекатурват.“. Срещали ли сте по-необичайно описание на ресторант във Варна или по света? Проектиран да изглежда като японско феодално село от 15-ти век , пълно с тъмни кътчета и ноечаквани изходи, американският ресторант „Ninja“ предлага на своите посетители едно съвсем различно гастрономически изживяване. То включва вечеря сред плахи „войни“ – сервитьори, които изпълняват трикове, докато сервират суши и саке. Странна смесица между японска кухня и… бойни изкуства!

Вечеря в небето – Монреал, Канада

Имате ли „апетит“ към големите надморски височини? Произхождаща от Белгия, концепцията за вечеря сред облаците включва издигане на гостите, здраво завъзани за своите столове, на 160 ф ута във въздуха с помощта на кран. Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ отбелязва, че въпреки екстремните условия, посетителите имат възможността да се насладят на прекрасни специалитети и биват обслужвани подобаващо от сервитьори, „реещи“ се заедно с тях над земята.

„Redwoods“ – къща на дърво или ресторант?

Ресторант „Redwoods“ е построен през 2008 година с гондоло-подобна структура и е разположен на 32 фута височина върху секвоя в град Warkworth, Нова Зеландия. Гастрономите стигат до масите си по издигната „пътека“ към дървото, а заведението бива предпочитано основно за организиране на частни събития. Изненадващо голям е капацитетът на „Redwoods“ – 30 души могат едновременно да се насладят на вечеря в секвоената къщичка. Дали гурме любителите екстремисти в ресторантите на Варна биха се отдали на подобно приключение?

Японското котешко кафене „Nekorobi“ – от „Ресторанти Варна“

Ето това е необичаен (или просто различен?) начин за кафе пауза! „Nekorobi“ е кафене, намиращо се в развлекателния район Ikebukuro, в което може да прекарате времето си в компанията на приятели… от вида на котките. Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ споделя, че посетителите влизат през модерни стъклени врати в славо осветено пространство, където дебнат и се разтягат котки и късето вендинг автомати предлагат голямо разнообразие от топли и студени напитки като кафе, зелен чай, чай с пчелно млечице и разтворима мисо супа. Вечер в странното кафене се извържва ритуал, по време на който котките се нареждат в кръг около светеща лампа и се наслаждават на храна, сервирана в стъклени купички пред всяка котка.

Меко казано необичайни приключения, нали? А това са само част от най-странните заведения по света! Насладете се на традиционни и модерни кулинарни предложения в ресторантите на Варна!