Пловдивският ултрас Канибала на съд за дрога и побой

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

Запалянкото отхапал преди години носа на млад мъж и ухото на друг при два отделни инцидента

Пловдивският футболният хулиган от агитката на местния „Локомотив“, Явор Геров, който придоби известност с прякора Канибала, отново застана пред съда като този път ще отговаря за грабеж, наркотици и побой. Запалянкото който отхапа преди години носа на млад мъж и ухото на друг при два отделни инцидента, и негов приятел занимаващ се с ММА, взеха iPhone 5 S на стойност 580 лв. от мъж, който пласирал доставена от тях кока.

Наложило се дилъра да бъде дисциплиниран, след като Геров и мускулестият му авер Сюрен Борисов обвинили Веселин Бойкинов, че им дължи 10 000 лв. за откраднат от тях 110 грама кокаин. Двамата здравеняци са добре познати както на полицията, така и на жителите на Пловдив. Те се водачите на една от най-бруталните фракции във фен клуба на „железничарите“, известна като „Лаутахуулс“.

Борисов и Канибала доставяли кокаин на Бойкинов, който го продавал  на дребно. След като пласирал стоката, дилърът се отчитал на преките си шефове, задържал процент от печалбата и отново се връщал  на работа. На една от рутинните срещи двамата привикали Бойкинов да се отчете и да върне стоката, която останала непродадена. Обвинили го, че ги мами при отчитане на приходите, тъй като коката свършвала прекалено бързо. Дилърът им обяснил, че вече им е отчел парите от продадения наркотик. Биячите не му повярвали и набързо го респектирали с няколо здрави удара. Ужасеният Бойкинов им казал да го откарат до дома му и там щял да им върне дрогата, но когато пристигнали, той се барикадирал вътре. След няколко часа напразни усилия  здравите момчета  си тръгнали със закани. На 16 юли 2014 г. Геров и Борисов се натъкнали на длъжника си в квартална градина. Там Канибала, верен на прозвището си заплашил нелоялният наркопласьор  с думите „ще ти изям ушите и ще те излежа“, взел му телефон от ръцете и заявил, че ще се разправят по-късно. Плячката продали в оказион за 250 лв. вместо за 580, тъй като телефонът бил блокиран.

 

Независимо от своите 6 присъди, Геров придоби популярност, след като на два пъти хапа и къса уши и носове на свои опоненти. През 2009 г.фенът захапва носа на Димитър Рангелов, обезобразява го и завинаги го лишава от обоняние. Кървавият инцидент се случил  в заведение „Де Ниро“ в жк „Тракия“, където случайно двамата се засичат. Две години по-късно, демонстрира същата техника в друго заведение – „Капана“ и отхапва лявото ухо на Николай Адамов. Футболният хулиган Геров бе осъден тогава да изтърпи ефективно и предната си условна присъда от година и шест месеца за аналогичното садистично нападение, тъй като отхапването на ухото се случи в рамките на изпитателния срок. Канибала бе предсрочно освободен през 2013 г., като тогава се зарече, че повече няма да се среща с Темида.