Вижте кои цветя привличат парите, щастието и любовта в дома Ви!

1
Добави коментар
informiran365
informiran365

Може би няма жена, която да не обича цветята, или и да има, то те са изключително малко. Едва ли обаче знаете, че има нещо като „Фън Шуй“ и за цветята, които отглеждате вкъщи и тяхното разположение.

Колегите от zeleno.bg писаха, че обикновените растения като Мушкато, Азалия и Бегония могат да донесат в дома ни успех, благополучие, пари и любов. В някои азиатки страни се вярва, че ако в един дом се отглежда Азалия, то стопаните ще се радват на дълъг съвместен живот и разбирателство. А, ако има в близост до нея и мушкато, то тогава в дома ще цари изобилие от

Advertisement:

Advertisement:

всичко.

Подобно поверие има и за така нареченото „Дърво на парите“. Латинското наименование на това растение е Красула, а според поверието, ако се отглежда в саксия, в която е заровена монета, семейството ще се радва на богатство, особено ако е разцъфнало. Разбира се, има и други растения, за които се вярва, че привличат богатството в дома, където са отглеждани и това са: Аспарагус, Астрофитум, Юка, Папрат и, забележете,  най-обикновения  Кактус,  за който се вярва, че има силата да гони крадците от дома.

За вярващите в подобни поверия бизнесмени, пък, се

препоръчва в офиса си да отглеждат така любимата на почти всички хора Мента, която привлича повече клиенти, а за хората, които се занимават предимно с финанси се препоръчва да отглеждат Бугенвилията, която се свързва тясно с енергията и могъществото на парите.

Така любимият на много жени най-обикновен Фикус, пък, носи късмет и уют в дома, в който се отглежда, а древно поверие повелява, че ако това растение се подари на двойка, която се опитва да се сдобие с наследници, но опитите не дават резултат, то момичето почти гарантирано, след като им бъде подарено ще зачене и ще роди здраво бебе.