Супичка – пътеводител на новака в кухнята

1
Добави коментар
gischo
gischo

Гъби пачи крак в масло с чесън и копър. Името на тази рецепта съдържа и цялата рецепта. Рецептата за гъби пачи крак в масло с чесън и копър не е точно рецепта, а по-скоро идея какво да приготвите с гъби пачи, тъй като гъбите пачи крак са един от популярните диворастящи гъби в България, а когато ни попаднат се питаме “какво да приготвим с пачи крак?” Рецептата за гъби пачи крак в масло с чесън и копър е по-скоро рецепта за предястие, отколкото рецепта за основно ястие. Предястие, което обаче може да бъде сервирано и като мезе на всяка чаша добре охладено бяло вино или розе.
Гъби пачи крак в масло с чесън и копър
Необходимите продукти за гъби пачи крак в масло с чесън и копър:

1. 500 грама пресни гъби пачи крак
2. 3 супени лъжици краве масло
3. 1 супена лъжица олио
4. ¼ чаена лъжица черен пипер
5. ½ чаена чаша бяло вино
6. 4 скилидки чесън
7. ½ връзка копър

Необходимо време за приготвяне:
20 минути

Гъби пачи крак в масло с чесън и копър
Рецептата за гъби пачи крак в масло с чесън и копър в три стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за гъби пачи крак в масло с чесън и копър е подготовката на продуктите. Пресните гъби пачи крак често се продават доста мръсни, затова внимателно и старателно ги почистете, преди готвене, след което ако са големи ги накъсайте на парчета, а ако са по-дребни ги оставете цели.

2.
В тиган загрейте маслото и олиото, след което изсипете подготвените гъби пачи крак, посолете с ½ чаена лъжица сол и виното. Оставете гъбите да врат на котлона, докато течността изври, а гъбите омекнат.

3.
Добавете черния пипер и разбъркайте. След това махнете тигана от котлона и добавете почистения и ситно нарязан чесън, както и ситно нарязания копър.

Гъби пачи крак в масло с чесън и копър
Рецептата за гъби пачи крак в масло с чесън и копър е изпълнена.

Царството на гъбите, като всяко царство е изключително богато. В България се радваме на много от представителите му, като гъбите у нас са качествени и на достъпни цени. А какво можем да приготвим с различните видове гъби? Най-популярна не само у нас, а и в световен мащаб е печурката, култивирана или пък диворастяща. С печурки можем да приготвим вкусна гъбена супа или пък да я комбинираме с ориз за гъби с ориз. Разпространени и обичани са и гъбите челядинки. От гъби челядинки се приготвя вкусна супа от гъби челядинки, но не по-малко сполучлива е и рецептата за каша от гъби челядинки. Гъбите Кладница също се откриват често в търговската мрежа. Най-интересната рецепта с гъби Кладница безспорно е рецептата за фалшива шкембе чорба с гъби Кладница, но пък може да се приготви и като вкусно мезе под формата на гъби Кладница на фурна с масло.

ДОБЪР АПЕТИТ