Прогноза за времето през 2015 година

66
Добави коментар

МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2015! Застудяването започнало през месец декември 2014 и януари 2015 ще премине и във февруари 2015, която ще обуславя студените зимни нощи и снежните дни през най-малкия месец от годината Времето през месец февруари 2015 година ще се характеризира с характерните за този период на годината студ, сняг, заледявания и много усмивки сред почитателите на зимните спортове. През последният типично зимен и същевременно най-малък месец в годината, започваме да се подготвяме за настъпването на пролетта. През Февруари 2015 денят нараства като часовете през които слънцето грее ще се покачат с близо 20 достигащи 120-130 на месечна база. 2015 година не е високосна и месец февруари ще бъде с характерните 28 дни, през които зимата и студът ще напомнят за себе си през цялото време.

През първите десет дена от месец Февруари 2015 в страната ще преобладава разкъсаната облачност, като често може да се наблюдава и значителна. Преваляванията ще бъдат предимно от дъжд, като в по-високите места на страната дъжда ще е примесен със сняг. Около 4-5 дни се очаква засилено образуване на мъгли.

През второто десетдневие на месец Февруари 2015 се очаква застудяване, което ще напомни на хората, че Малък Сечко може и да бъде много коварен. Температурите около 16-ти февруари 2015 ще паднат рязко, като разликата между 2 дена ще е повече от 9 градуса. Застудяването обаче ще бъде краткотрайно (до 3 дена), след което се очаква времето да се стабилизира с нормалните за месец февруари 2015 температурни стойности.

В последните десет дена от месец Февруари 2015, времето ще започва леко да се подобрява, напомняйки на хората и природата че идва месец Март 2015 и пролетта.

Прогнозира се нетрайна снежна покривка, но в планините се очаква нейното повишаване. Сумата на валежите на дъжд се очаква да е малко по-голяма от нормалната за месец Февруари 2015. В равнините се прогнозират 25-30 л/кв.м, 40-65 л/кв.м за в планините и около 100 литра на квадратен метър в планините Рила, Родопи и Странджа. Безоблачните дни се запазват почти колкото тези през Януари 2015 – около 6-7, но за сметка на това мъгливите дни намаляват..

През 2015 година месец Февруари ще бъде с обичайната си месечна температура а именно: в Северна България и високите полета от -1 до 1 градуса, Южна България и Черноморието – 1-3 градуса, а в планинските райони се очаква температурите да са от минус 7 до минус 2 градуса.
Температурите ще са отрицателни и са възможни измръзвания и заледявания по високите места, бъдете внимателни при излизане в планината и носете всички необходими инструменти и екипировка за оцеляване по време на ниски температури. Във високопланинските части има опасности и от лавини от прясно навалелия сняг.