Домашни маски за лице с мед

1
Добави коментар
bgwoman
bgwoman

Медът се смята за един от най-добрите естествени продукти в борба с бръчките. Кожата се заглажда, става млада и еластична ако просто я намажете за 15 минути с тънък слой мед. В комбинация с други съставки ефектът от използването на мед значително се увеличава. Предлагаме ви няколко маски с мед за лице, приготвени в домашни условия.

Почистваща маска за всички типове кожа с мед и глицерин Три супени лъжици студена вода и една чаена лъжичка глицерин се смесват с мед и брашно. Разбъркайте водата, меда и глицерина и бавно добавете брашното, като бъркате постоянно до получаване на еднородна маса. Наложете маската за 20 минути измийте с хладка вода.

Домашна маска за лице с мед и мляко и чай Съставът на тази маска е: една супена лъжица мед и същото количество чай или мляко. Разтопеният мед разбъркайте с топло мляко или топъл пресен черен чай. С помощта на памучен тампон нанесете получената каша по лицето. Оставете маската за 15-20 минути и измийте с топла вода. Ако имате суха кожа млякото трябва да бъде заменено със сметана или заквасена сметана.

Подхранваща маска с яйчен жълтък, мед и брашно Смесете половината от един яйчен жълтък, една чаена лъжичка брашно, три супени лъжици мед и мляко. Разбърквайте всички съставки непрекъснато, добавете малко количество мляко, за да се образува еднородна маса. Дръжте маската до 20 минути измийте с хладка вода.

Маска с жълтък и мед за раздразнена, лющеща се и суха кожа Тази маска може да се използва срещу бръчки в зоната около очите, особено ако са започнали да се появяват скоро. Един жълтък, 50 грама растително масло и 1 чаена лъжичка мед. Смелете всички съставки до еднородна консистенция и наложете кожата на гърдите, лицето и шията. Дръжте маската 15-20 минути и измийте с топла, после със студена вода. Тази маска може да се съхранява в хладилник в продължение на няколко дни.