Кюфтета на скара по приселски

1
Добави коментар
bgwoman
bgwoman

Някои си мислят, че кюфтетата на скара са лесни за приготвяне – все едно да опържиш яйца или картофи. Вярно е, но има и някои хитринки. Предлагаме ви една наистина лесна рецепта за кюфтета на скара по приселски, която може да опитате по всяко време на годината. За целта е задължително каймата (1 кг) да е от смляно от вас месо, а не готова. В готовата никога не знаете какво точно има. Затова влезте в първия месарски магазин, изберете си свинско месо и помолете да ви го смелят пред вас. Особеното е, че в тази рецепта кюфтетата са само от свинско, а не от свинско и телешко.

Необходими продукти един кг кайма една голяма глава стар лук половин връзка магданоз и черен пипер – една чаена лъжичка една чаена лъжичка сол газирана вода

Начин на приготвяне Нарязвате лука колкото може по-ситно, нарязвате си и магданоза, посипвате ги върху каймата, която ще месите, слагате там солта и черния пипер. Особеното е, че месите каймата, като добавяте от време навреме малко газирана вода. Половин шишенце от 500 гр ще ви стигне. Месите каймата поне 15 – 20 минути. Добре е готовата кайма да престои една нощ в хладилника. Когато печете кюфтета на скара следващия ден, каймата ще е „узряла“. Оформяйте кюфтаците, като преди това сте си навлажнили ръцете с оцет. Вървят с вино и с бира. Добър апетит.