Майски празници в Трявна, България

1
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

Майски празници в Трявна, България
Майски празници в Трявна, България с автобус на цена от 109 ЛВ.. Организирано от туристическа агенция ДЖИ ПИ ТРАВЕЛ БГ ЕООД.

Цена от 109 ЛВ.

Държава:
България
Населено място/курорт:

Трявна

Дата на тръгване:01.05.2015 г. Офертата е валидна от:
09.02.2015 г. до 01.05.2015 г.

Транспорт:
Автобус

Отпразнувайте с нас Първи май в гр. Трявна. Ние ще Ви предложим пътуване във времето с докосване до възрожденския бит в гр.Трявна, АЕК – Етъра и с.Боженци. Ще посетим един от най-красивите български манастири – Дрявноския. А вечерите ще са изпълнени с песни и танци и много усмивки.
1 ден: 01.05.2015г.СОФИЯ – СОКОЛСКИ МАНАСТИР – ЕТЪРА – ТРЯВНА.

Отпътуване от гр. София в 7:00ч. Пристигане на Соколски манастир, основан през 1833 година от Архимандрит Йосиф, известен по-късно в борбата за църковна автономия. В двора с жилищните корпуси се намира известната Соколска чешма, която се сочи за дело на Уста Кольо Фичето, а в параклиса на манастира са запазени иконите на Св. Богородица и Иисус Христос, рисувани от Захарий Зограф (1810 – 1853). Отпътуване за Етъра. Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ представлява възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Той е първият по рода си музей на открито в България. В АЕК „Етър“ се намира единствената в България сбирка на народна техника на вода. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. Трявна. Настаняване в хотел 3***. Свободно време за почивка. Празнична вечеря с DJ програма.

2 ден: 02.05.2015г. ТРЯВНА

Закуска. Разглеждане забележителностите на гр. Трявна – площад Дядо Никола (eдинcтвeния в Бългaрия нaпълнo зaпaзeн aвтeнтичeн плoщaдoв кoмплeкc) , с часовниковата кула ( Построена през 1814г. от тревненски майстори, а през 1815г се изработва часовниковият механизъм, който работи и до днес. ), Гърбавият мост (Cтрoeн прeз 1844-1845 г., първoнaчaлнo oт дървo, нo cлeд пoрoйни дъждoвe рeкaтa прииждaлa и чecтo гo cъбaрялa. Зaтoвa трeвнeнци рeшили дa гo пocтрoят oт дялън кaмък, чиито плочи са захванати с железни щифтове. ), паметника на П.Р. Славейков, Даскаловата къща с уникалните си дърворезби ( „Къщата със слънцата“, където и до днес се спори, чие резбовано слънце е по-красиво: „Майското слънце“ на стария майстор Димитър Ошанеца или „Юлското слънце“ на калфата Иван Бочуковеца. Единственият по рода си музей на резбарското изкуство, Улицата на Занаятите и Школото (Cтрoeнo e в пeриoдa 1836 г. – 1839 г. нa мяcтo, пoдaрeнo oт църквaтa “Aрхaнгeл Mихaил” и cъc cрeдcтвa, дaрeни oт трeвнeнcкия търгoвeц Никoлa Cтoянoв – Бoяджийкин.). Възможност за разглеждане къщата – музей Ангел Кънчев , Славейковата къща , Църквата Свети Архангел Михаил . Свободно време за разходка из търговската улица, която местните наричат ,, Витошка” . Вечеря. Нощувка.

3 ден : 03.05.2015г. ТРЯВНА – БОЖЕНЦИ – ДРЯНОВСКИ МАНАСТИР – СОФИЯ

Закуска. Отпътуване от гр. Трявна. Пристигане в с.Боженци. Разглеждане на архитектурно-исторически резерват ,, Боженци” . Тук ще имате възможността да се разходите по калдаръмените улички и да разгледате характерните за боженските къщи чардаци, покривите от каменни плочи, ъгловите камини, дърворезбите на таваните. В Боженци се намира и базиликата ,, Пророк Илия ‘’, на която е построена камбанария още по време на Османското владичество. Също така тук се намира и възрожденска работилница за пречистване на восък. Свободно време за разходка. Отпътуване за Дряновски манастир. Пристигане на Дряновски манастир преди обяд. Разглеждане на манастира ,, Свети Архангел Михаил” , който е основан по времето на цар Калоян, а по време на Българското Възраждане изграе основна роля при подготовката на Априлското възстание. Възможност за посещение на пещера Бачо Киро ( В нея са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от средния и късния палеолит. Разполага с разнообразие от вторични карстови образувания — сталагмити, стлактити, сталактони и драперии). Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. София. Пристигане вечерта.‎

 

Информация за цената

Цената включва:

2 нощувки в хотел 3 *** в района гр. Трявна
2 закуски
1 вечеря
1 Празнична вечеря с DJ програма
транспорт с комфортен туристически автобус;
туристическа програмав Етъра, Трявна, Боженци, Дряновски манастир;
екскурзоводско обслужване;
туристическа застраховка

 

Цената не включва:

разходи от личен характер;
приблизителни входни такси :– АЕК ,, Етъра ‘’ – 6 лв; с. Боженци – 4 лв; гр. Трявна – около 10 лв; пещера Бачо Киро – 3 лв.
доплащане за единична стая – плюс 40 лв.

 

Допълнителни забележки:

ОТСТЪПКИ:
• дете до 12г. – минус 20 лв

ЗАБЕЛЕЖКИ :

• Минимален брой туристи : 40 човека ;
• Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена;
• Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.

Въпроси и коментари