Виното компенсира липсата на физическа активност

6
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Виното компенсира липсата на физическа активност

Полезно ли е виното? В много отношения да, стига да се приема в нормални и допустими дози

 

За виното знаем, че освен за здраве, то може да се ползва и за красота. Знаем и всички ползи, които виното носи със себе си. Но, както всичко, което е естествено и е дадено от природата, с виното трябва да се внимава. Колкото и ползи да има от него, не малко са и вредите, особено ако се прекалява с него. Наскоро учените откриха една различна и много интересна полза от виното. Каква е тя?

Ако човек води заседнал начин на живот, може да си спести част от здравословните проблеми, свързани с обездвижването, като ползва червено вино. Американските учени препоръчват да се обърне внимание на тази напитка. Но потреблението трябва да бъде разумно.

Както знаете, червеното вино съдържа ресвератрол, който тушира възпалението, намалява кръвната захар, полезен е и в борбата срещу рака и сърдечно-съдовите заболявания. Тази активна съставка има положително въздействие върху организма на хората. Учените направили експеримент с мишки, при който в продължение на петнадесет дни дали на няколко от животните ресвератрол.

Онези от мишките, които не получавали ресвератрол, полезното съединение, което се намира във виното, неговата мускулна маса намалявала, както и костната минерална плътност. Но ежедневното прилагане на ресвератрол спасило останалите животни от неблагоприятните промени. Очевидно, ресвератрола е в състояние да компенсира липсата на физическа активност и предотвратява неприятните последствия от заседналия начин на живот. Това е още една причина да прибавите виното в ежедневната си диета. Но освен в малки количества, то трябва да бъде и с добро качество.

Болиме.нет препоръчва и: