Vostok – Lunokhod II 6S30-6203211

4
Добави коментар
vandv
vandv

Часовниците от серията Lunokhod-2 /Луноход-2/ са създадени, за да бъдат използвани в екстремни условия – от дълбоководни спускания до работа с тях в открития космос. В тази изключителна серия фирмата Vostok Europe е съчетала голямата функционалност с ярките цветови гами. Часовниците от тази серия носят своето име в чест на съветския самоходен апарат „Луноход“. Този забележителен /за онова време/ технологичен апарат не е имал еквивалент от страна на Запада. При кацането си на Луната той е изминал над 37КМ за 4 месеца по лунната повърхност и е изпратил към земята над 86 панорамни и над 80 000 снимки с малка разделителна способност.

Тритиеви тръби – Прекрасната осветеност на дисплея си Луноход-2 серията дължи на елемента Тритий, специално разработена технология от швейцарската фирма Mb-microtec. Тези тръбички, пълни с газ Тритий, гарантират перфектна осветеност дори и в най-тъмните места. От фирмата разработчик гарантират безупречната им работа за срок от над 10 години. Тритият успява да създаде обем светлина, който го прави 100 пъти по-силен от всеки друг предишен елемент, ползван за осветеност на часовниците.

Хелиев клапан – При гмуркане на големи дълбочини хелият е този, който успява да изравни вътрешното налягане на часовника със смазващото водно налягане при големи дълбочини. Той предпазва механизма от повреди заради налягането и е главният „виновник“ часовниците с подобни клапи да не се боят от големи дълбочини. Благодарение на хелия дори когато се гмуркате на големи дълбочини Вашият часовник Восток ще продължава да Ви служи вярно и непрестанно.

Въртящият се базел и хронографа ще дадат възможност на гмуркача да засече времето преди да му свърши кислорода и така той ще може безопасно да излезе на повърхността на водата.