Відпочинок в Барселоні » Портал путешествий по Европе

1
Добави коментар
iliqn_yanchev
iliqn_yanchev

Барселона – одне з тих міст, які запам’ятовуються на все життя і в яких хочеться побувати знову і знову. Столиця Каталонії, однією з 17 адміністративних одиниць, на які розділена Іспанія, Барселона розкинулася на північно-західному узбережжі Середземного моря. Виникла вона з морського римського поселення і досягла свого розквіту в Середні століття. Про це нагадує стоїть на набережній Барселони пам’ятник Христофору Колумбу, який повернувся в Барселону після свого знаменитого плавання до берегів Америки, а також чудово збереглася готичний квартал (barrio gotico), вузенькі вулички якого незмінно приваблюють натовпи туристів. Але, мабуть, набагато більше вражають туристів творіння барселонського архітектора Антоніо Гауді, які настільки фантастичні й неповторні, що побачити їх необхідно. Їх не так багато – 5 житлових будинків, які можна подивитися, переміщаючись пішки, парк Гуель, куди можна потрапити на метро, і, нарешті, «Sograda Familia“ (Собор Святого Сімейства), який будувався 128 років. Восени 2010 собор було освячено Папою, що дозволяє тепер проводити в ньому церковні служби.

В рубриці корисних посилань сьогодні хотів би вам також порадити матеріал про: Недвижимость в Испании по самій вигідній ціні на ринку нерухомості!

У центрі міста, як і в будь-якому іншому іспанському місті знаходиться пішохідна зона, яка називається Рамбла – широкий бульвар, вимощений шліфованими кам’яними плитами. Тут постійно кипить бурхливе життя – прогулюються місцеві жителі, серед яких багато елегантних дам, натовпами бродять туристи, виступають артисти, художники малюють і продають свої картини, музиканти зі всього світла створюють неймовірний шум. А за деревами, в будинках, що тягнуться вздовж бульвару, численні кафе, театрики магазини. Середземноморська кухня в Барселоні чудова, але для цього не обов’язково заходити в кафе, достатньо зайти в критий барселонський ринок, головний вхід у який виходить також на Рамблу і спробувати там все, що душі завгодно, і головне – не забути купити знамениту барселонську шинку.

На відміну від манірного офіційного Мадрида, Барселона, є другим за величиною містом Іспанії, завжди приваблювала звергателів традицій. Тут провели свої молоді роки Лорка, Далі, Бюнуель, Пікассо. Але, якщо його картини можна побачити в неймовірних кількостях ще в десятку міст, то подобу монастирського комплексу на горі Монсеррат не побачиш більше ніде. Його відвідини-заключний акорд у знайомстві з Барселоною.