Нийл Бломкамп все пак ще режисира филм от „Alien“ вселената

1
Добави коментар
bellerephon
bellerephon

Преди около месец Нийл Бломкамп, режисьорът на фантастиките „Сектор 9″, „Елизизум“ и предстоящия „Чапи“, показа концептуални рисунки отразяващи виждания му за филм от вселената на „Пришълецът“. Той твърдеше, че работата му няма нищо общо с Twentieth Century Fox, които държат правата на франчайза, но ако от студиото му се обадят, то той със сигурност ще даде съгласието си да режисира нов филм от поредицата.

Сега, месец по-късно на лице е резултатът от действията на Бломкамп. Изглежда освен на нас, скиците са направили голямо впечатление и на Fox, които възнамеряват да финансират нов „Alien“ филм.

Потвърждение за това дойде отново от Нийл Бломкамп и Instagram профила му. На стената в социалната мрежа, той разпространи нова рисункa на Пришълеца, под която стоеше надпис: „Um… So I think it’s officially my next film.“

 

 

Няколко часа по късно, Variety потвърдиха намеренията на Fox да работят по нов филм за космическото чудовище, който да бъде режисиран от Нийл Бломкамп. От изданието уточняват, че проектът по никакъв начин няма да засегне „Прометей 2” и той ще се развива паралелно с филма на Ридли Скот.

За момента няма никаква информация дали Сигорни Уийвър ще вземе участие в продукцията, както и кой ще работи по сценария.

Като цяло новината е страхотна за феновете на франчайза, които в кратък период ще имат възможността да видят два филма от вселената „Alien“. Паралелната работа по два подобни филма би имала положителен ефект, тъй като съперничеството винаги води до по-добри резултати.

Подготвителната работа по „Прометей 2″ вече започна. Снимачният процес трябва да завърши в края на лятото, а премиерата е обявена за 4 март, 2016 година.

Все още не разполагаме с никаква информация кога ще стартират снимките на филма режисиран от Бломкамп. Тепърва се очакват новини около кастинга и екипа. Но по всяка вероятност премиера на фантастиката ще бъде след тази на „Прометей 2″.

Сходни публикации

Тагове: Нийл Бломкамп, Пришълеца, режисьор, Сигорни Уийвър