Храните даващи ни повече енергия

19
Добави коментар
freemp4
freemp4

Храните даващи ни повече енергия

Суперхраните са едновременно хранително и лекарствено средство. Те имат способността да увеличават жизнената сила и енергия на нашето тяло.

За тях се смята, че, освен че са богати наминерали,антиоксиданти и други хранителни вещества, предпазващи ни от редица заболявания и даващи ни сила, те са заредени с много повече полезни качества за единица калория в сравнение с останалите храни. Суперхраните дават енергия, като в малък обем концентрират голямо количество полезни характеристики.

Ето кои са суперхраните, даващи ни повече енергия:

Бадеми – Пълните с фибри, здравословни мазнинии протеини бадеми са способни да ви дадат нужната енергия. Те поддържат в норма нивата на кръвното налягане и инсулина, а изобилието от витамин Е поддържа кожата млада и я прави по-устойчива спрямо слънчевите изгаряния.

Карфиол, зеле, брюкселско зеле и къдраво зеле– Тези зеленчуци имат премного витамини и минерали в своето съдържаните, държащи организма хронично балансиран, стимулирайки енергийните му нива. Съдържащите се фибри пък стабилизират кръвната захар и инсулина.

Боровинки, малини и къпини – Те уравновесяват нивата на кръвната захар, чрез което концентрацията се повишава. Помагат и при загуба на сили, и спомагат за свалянето на високо кръвно налягане, поради съдържанието си на антоцианин.

Авокадо – Доказано повишава концентрацията. Плодът е полезен заради здравословните си мазнини и голямо количество калий в съдържанието му. Освежава и тонизира.

Зелен чай – Зеленият чай се смята за най-здравословната алтернатива на кафето, като дава енергия и тонус на всеки, консумирал го. Съдържа антиоксиданти, катехини – все съставки, намаляващи риска от сърдечни заболявания.

Сьомга – За разлика от другите риби, в сьомгата се съдържат 3 вида мастни киселини. Те са пряко свързани с намаляване на риска от сърдечни заболявания, а храненето с нея подобрява будността на човека.

Черен шоколад – Той доказано намалява стреса, като намалява количествата на хормона кортизол. Има цялостно положителен ефект върху тялото, и тъй като съдържа 70% или повече какао, той подобрява кръвния поток към мозъка и съответно, умственото състояние.