АДВОКАТ МИЛЕНА ВРЪБЛЯНСКА

5
Добави коментар
4stupki
4stupki

        

ПРОЦЕСУАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО И ПРАВНА ЗАЩИТА ПО

ГРАЖДАНСКИ, НАКАЗАТЕЛНИ, ТЪРГОВСКИ И

АДМИНИСТРАТИВНИ ДЕЛА

 

                АДВОКАТСКАТА ПРОФЕСИЯ има важна и особена роля при съвременните цивилизовани народи, изповядващи принципите на демокрация, правовата държава и свързаното с това върховенство на закона. Тази многовековна професия е гарант за властване на законността в държавата и предотвратяване на евентуален произвол, свързан с властническите правомощия на държавата. Ето защо професията адвокат и адвокатската защита е Конституционно закрепена. Всеки гражданин има право на защита от адвокат, право да се среща насаме със своя адвокат, неприкосновенност на кореспонденцията, а адвокатурата е независима.

              ЕВРОПЕЙСКАТА КОНВЕНЦИЯ за защита правата на човека и основните свободи, третира правото на адвокат, като основно човешко право, наред с правото на живот и др.

             Ползването на адвокатска защита, не е насочено единствено към отстояване на правата и законните интереси на отделния гражданин, а е част от разбирането за справедлив съдебен процес, т.е. преследва се и по-далечна цел от тази на отделния гражданин. В интерес на правосъдието е адвокатът да представи професионално пред съответните органи, защитата, чрез оценка на всички данни по съответния казус и оттам да се стигне до справедливо съдебно решение, което да почива на обективната истина и правилното прилагане на закона, за което съдейства адвоката.

          СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА АДВОКАТУРАТА НА АДВОКАТА СЕ ДЪЛЖИ НЕОБХОДИМОТО СЪДЕЙСТВИЕ И УВАЖЕНИЕ, КАТО НА СЪДИЯ. Очертани са широк кръг от права, които имат за цел възможност за ефективна защита на правата и законните интереси на всеки един клиент.

          Наред с правата са налице и редица ограничения. Адвокатът не е търговец, той упражнява професия, която е консервативна и се осланя на многовековните традиции, дейност в интерес на обществото, гарант на конституционните права на гражданите, ето защо е недопустимо адвокатът да работи по търговски начин.

         НАЙ-ОБЩО АДВОКАТСКАТА ДЕЙНОСТ ВКЛЮЧВА:

Устни и писмени консултации, както и изготвянето на становища по всякакви въпроси на правото, включително проучване на дела, подготовка на сделки и др.

Изготвяне на всякакви книжа за защита правата и законните интереси на своите клиенти – молби, заявления, жалби, тъжби, искания, съдебни книжа и др.

Процесуално представителство и правна защита на доверителите и подзащитните пред органите на съдебната и изпълнителна власт, както и пред други физически и юридически лица. Представителство пред полицейските органи и органите на досъдебното производство.

 

                                                  УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ И ПОСЕТИТЕЛИ НА САЙТА,

           Знайте, че адвоката не е Ваш началник, нито Ваш слуга, а Ваш равноправен партньор и помощник в решаване на Вашия проблем.

          Адвокатът е този, на когото можете да доверите истинските си мотиви и цели. Той е този, който трябва да влезе в кожата Ви и да погледне през Вашите очи, за да може да намери Вашата пътека и да удоволетвори очакванията Ви във връзка с решаването на Вашия казус.

        Ето защо винаги разчитайте и се доверявайте на своя адвокат, когато това Ви е необходимо.

        За съжаление никой адвокат не може със 100% сигурност да Ви гарантира, какво ще реши администратора или магистрата по Вашият случай. По тази причина никой адвокат не бива да Ви обещава и гарантира определен резултат. Това обаче не го лишава от задължението  с квалифицирана и компетентна работа да направи всичко необходимо с предвидените в закона начини и средства за решаване на Вашият проблем.

        По някога един лист написан от адвокат е плод на задълбочен и тежък квалифициран труд, на много изчетена литература, съдебна практика и законови и подзаконови административни актове. И всичко това е в името на една цел: да „лекува“ проблема Ви, да Ви „охранява“ от бъдещи проблеми, да Ви преведе на разбираем и достъпен език това, което администратора или магистрата казват или искат и съответно да преведе на тях това което искате Вие, да Ви спести време, здраве и нерви като похаби своите. 

                                                       В този смисъл да си адвокат е призвание !

                                                                                                                                           

                                                                                                                                               АДВОКАТ Милена ВРЪБЛЯНСКА