Нова дрога: Билков дяволски тамян предизвиква загуба на съзнание

1
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

Дяволският тамян е опасен нов наркотик

 

 

Във Военно-медицинската академия в Белград от началото на годината са приети 26 младежи след употреба на нов вид наркотици – билков тамян, съобщават сръбските медии

26-ият пациент, който е приет в болницата заради последици от използването на новите наркотици е момиче, което е било в кома, съобщи  д-р Миодраг Йованович от Националния център за контрол на отравяне на Военомедицинските академия.

Лекарите поясняват, че това, което се нарича „билков тамян“ няма връзка с истинския тамян, който се използва в църквите

Дяволският тамян е една от най-актуалните през последната година дроги на пазара в София. Модерният наркотик е от групата на т. нар. дизайнерска марихуана. Тя действа много по-бързо и силно от обикновената, освен това е и на конкурентна цена.

Според лекарите дяволският или билков  тамян  действа много зле на мозъка и могат да бъдат получени значителни поражения

Модерният наркотик е популярен с още няколко имена – ирландски мъх, английски памук и билков тамян. Често пласьорите кръщават дрогата с различни имена, за да изглежда по-добра в очите на клиентите, но съдържанието  е почти едно и също.

Има хора, които го смесват с тютюн, така могат да имат за по-дълго време, но ефектът е по-слаб, твърдят запознати.

Касае се за смес от различни треви, които по-рано са били използвани за изработка на ароматни пръчици, но сега са напръскани с химикали, които действат на организма подобно на канабис.

Младите хора, които са потърсили медицинска помощ след употребата на билков или дяволски тамян се оплаквали от световъртеж, сърцебиене, повишено кръвно налягане

Опасният  „билков тамян“, който е сравнително нов наркохит, по всяка вероятност се внася от Хърватия, според сръбските медии и предизвиква треперене, гадене, загуба на съзнание, повръщане и невъзможност за ходене.

Е-здравей Здравен форум

 

loading…