Откровено интервю с блогърката Nika Huk от Fashion Agony видяна 1541 коментари 3

3
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Какво означава да си моден блогър, колко време отнема публикуването на един пост и каква е крайната цел? Това са само част от въпросите, на които модната блогърка Ника от Fashion Agony отговори за читателите на Woman.bg!

Особено щастливи сме да ви срещнем със стилната и амбициозна млада дама, на която се възхищаваме и следим с удоволствие. Тя е повече от моден блогър – за модата и стила знае много и сега ще сподели всичко с вас.

Здравей Ника, как си? Би ли се представила накратко на читателите на Woman.bg?

Казвам се Ника Хук, на 27 години съм и съм от Украйна. От 4 години имам собствен моден блог, а миналата година започнах да работя като личен стилист и стилист на фотосесии.

Някъде прочетох, че не си била от момичетата, които се интересуват много от мода и модни тенденции. Кое те вдъхнови и насърчи да се превърнеш в тази стилна, модерна и самоуверена млада дама, която си в момента?

Да, правилно си прочела, не бях от типичните момичета, които говореха само за мода и дрехи, но много обичах да пазарувам. Преди около пет години се рових из интернет пространството, търсейки чифт ботуши. Тогава попаднах на първите си модни блогове, които ме вдъхновиха да експериментирам с външния си вид. До този момент носех обикновени тениски и дънки. Не бях голяма почитателка на обувките с висок ток и не обръщах много внимание на аксесоарите. Виждайки как модните блогърки съчетават дрехите си ме накара да се замисля за собствената си визия, да се забавлявам с модата и да развия собствения си стил, което правя и до ден днешен. 🙂

Кои бяха блоговете, които те вдъхновиха да започнеш своя собствен блог Fashion Agony?

Първата модна блогърка, която ми грабна вниманието, беше Анди Торес от StyleScrapbook (все още е една от любимите ми блогърки) и Руми Нийли от Fashion Toast.

А от къде ти хрумна името Fashion Agony?

Това е една доста интересна история… Когато стартирах моя блог, живях в един много малък град, където нямаше почти никакви магазини и намирането на красиви дрехи беше буквално невъзможно. И гледайки снимки на стилни и красиви дрехи в интернет пространството беше истинска агония за мен и така произлезе името на блога ми. 🙂

Как би описала стила си?

Бих казала, че е микс от класически стил с модерна нотка. В повечето случаи тоалетите ми са вдъхновени от духа на минимализма, спорта и рок енд рол течението, но в комбинация с женствени кройки и силуети.

Разкажи ни малко повече за професията си като стилист и как започна всичко… Искаш ли някой ден да споменават името ти редом до това на известната стилистка Рейчъл Зоуи? Кой е любимият ти стилист в момента?

Преди близо две години една приятелка ме попита дали не искам да й помогна да промени изцяло стила си, защото дрехите, които носи не отразявали истинската й същност. След успешната промяна една нейна приятелка ме помоли да се погрижа за цялостната й сватбена визия. Осъзнах, че наистина ми допада да преобразявам стила на даден човек и да участвам активно в стайлинга на фотосесии. Получавам толкова много запитвания от хора от целия свят да им помогна да променят външния си вид. Да, аз все още се уча, но със сигурност би било чудесно да стана известна стилистка на знаменитости. Трябва да призная, че работата по рекламни кампании или стайлинга за списания повече ми допада, защото провокира креативността ми и с удоволствие бих се занимавала само с това. Един от любимите ми стилисти в момента е Sebastian Kaufmann.

Любимият ти звезден стил е… ?

Този на Риана! Обожавам я! Тя създава тенденции, които всички следват. Тя комбинира дизайнерски обувки със спортни дрехи и огромни „oversize” палта и едновременно с това изглежда секси и стилна. Невероятна е!

* Риана

Забелязах, че последните ти тоалети са много семпли и сдържани основно в един цвят – сиво, черно, бежово… Според теб минималистичната тенденция ще продължава ли да е актуална и през тази година или ще бъде изместена от цветните дрехи с нестандартни кройки в комбинация с ярки аксесоари?

Да, права си, тази зима реших да експериментирам с повече едноцветни тоалети. Исках да се придържам към семпли и изчистени силуети. Според мен всеки един цвят и кройка би могла да има силно въздействие, съчетавайки ги с правилните аксесоари. Най-важното е да носите дрехи, в които се чувствате добре и специална, всичко останало е въпрос на вкус и виждане.

Разбрах, че си почитателка на семплия грим. Кои са ежедневните козметични продукти, които използваш? Коя е любимата ти „beauty” влогърка?

Още преди да открия модните блогове попаднах на няколко „beauty” влогърки :). Любимата ми влогърка беше Dulce Candy. Всичко, което знам за разкрасителните и козметични продукти и тяхното правилно нанасяне съм научила от нея.

Независимо колко грим нанасям върху лицето си, то никога не изглежда замаскирано. Използвам фон дьо тен, коректор, малко руж, бронзант, сенки за очи, очна линия и спирала почти всеки ден. Задължително оформям веждите си и завършвам с малко цвят върху устните. Сигурно ще ви се стори много грим за ежедневието, но целта е да подчертая красивите черти на лицето си и да скрия недостатъците. Някои от продуктите, които използвам са: хидратантен крем Clinique, фон дьо тен MAC Studio, YSL Touche Eclat коректор и спирала YSL Faux Cils „Radical Noir“.

Какви ще са модните тенденции за следващия сезон? Кои са любимите ти дизайнери и модни марки?

Очевидно модата от 70-те се завръща с пълна сила и дълго време ще виждаме ресни, велур, широки крачоли, обувки на платформи и гладиаторски сандали. Друг тренд, който със сигурност ще продължи да е актуален, са дрехите, вдъхновени от мъжката мода.

Това, което най-много ми харесва в модата в момента е, че миналогодишните тенденции все още са актуални и без притеснения ще мога да продължа да си нося удобните палта в пастелни нюанси, „oversize” жилетките, камуфлажените дрехи и спортните аксесоари.

Любимите ми модни марки в момента са: 3.1 Phillip Lim, Isabel Marant, Rosie Assoulin и Ellery.

Модна „must have” покупка, която нямаш търпение да притежаваш?

В момента съм на лов за бебешко сини велурени обувки на палтформа на Jeffrey Campbell, които за съжаление са разпродадени навсякъде в моя размер. Другите ми пролетни покупки ще са: палто в интересен цвят или нестандартен принт, черни разкроени панталони, велурена пола и рокля от деним.

Коя е дрехата, която всяка жена трябва да притежава в гардероба си?

Не мисля, че бих могла да кажа коя е „задължителната“ дреха, която всяка жена трябва да притежава, тъй като това много зависи от нейния начин на живот и от нейната фигура. Ако вземем например полата тип молив – не всяка жена работи в офис или се чувства удобно в тясна пола.

Една от последните теми, които засягаш в своя блог са обувките с равна подметка и кецовете. Те са изключително удобни и идеални за ежедневието. Имаме няколко почитателки на този тип обувки в екипа на Woman.bg. Какъв съвет би дала на нас и нашите читателки за умелото комбиниране на ежедневно и официално облекло?

Моят съвет е да ги комбинирате с дрехи в бизнес стил: дамски костюми, изчистени кройки и всичко онова, което бихте носили с обувки на висок ток. Една от любимите ми визии в подобен стил е ето тази:

Изглежда залагаш на по-обикновена прическа и естествен цвят на косата. Би ли се осмелила на драстична подстрижка и цвят? Коя звездна прическа ти допада най-много?

В момента обмислям именно такава промяна, но фризьора ми се опитва да ме разубеди :). Много ми харесва новата прическа на Ким Кардашиян и се замислям дали ще ми отива…

Само преди няколко дни си купи тези невероятни обувки. Любопитна съм да разбера с какъв тоалет би ги съчетала и за какъв повод?

Според мен подобен чифт екстравагантни и цветни обувки трябва да се носят с много семпъл тоалет. Мисля да ги комбинирам с черни дънки по тялото и „oversize“ палто.

Имаш изключително голяма колекция от палта. Как точно избираш тоалетите си за деня? Представи ни някои от любимите си зимни визии.

Когато избирам тоалет първо започвам от обувките и обмислям какво ще ми е ежедневието, дали ще трябва да стоя в офиса цял ден или имам работа и извън офиса. Ето това са ми трите любими зимни визии:

Сиви ботуши с дължина до над коляното

Кафявата гама

Минимализъм

В началото на годината промени изцяло дизайна на блога си. Какво ти коства да го поддържаш актуален и интересен за твоите фенове? Би ли казала, че Fashion Agony се е превърнал в твой бизнес?

Да, моя блог определено представлява голяма част от бизнеса ми, това ме мотивира да продължавам напред и да съм изцяло отдадена на тази работа, все пак и аз трябва да плащам сметки. По принцип съставянето на една публикация изисква много време – подготвям един тоалет, правя снимки, после ги обработвам, пиша кратко описание и търся всички линкове към дрехите и аксесоарите, които нося, за да покажа на читателите си от къде могат да си ги закупят. От пролетта мисля да започна всеки ден да пускам постове и да представям ежедневните си визии, все пак аудиторията ми расте и силно се надявам да оценяват усилията, които влагам.

Кои са любимите ти модни блогове?

В момента това са: 5inchandup, Zanita, The Haute Pursuit, The Man Repeller, Look de Pernille, A Portable Package, Fashionvibe.

Кой прави снимките ти и каква камера използва?

Повечето снимки са дело на моя приятел, а камерата, която използва е Canon 5D Mark II.

Какъв съвет би дала на дамите, които все още не са открили стила си. Би ли ги посъветвала да следват тенденциите? От къде черпиш вдъхновение за собствения си стил?

Аз се вдъхновявам най-вече от модните списания, гледам актуални модни ревюта и нови колекции, обръщам внимание на стрийт визиите, следя други модни блогърки и знаменитости.

Много е важно да определите какво точно ви харесва от модните тенденции. Винаги казвам, че не е лошо да изкопирате даден аутфит, ако ви харесва и не сте толкова креативна. Стилът изисква малко опит и много вдъхновение! Да имаш стил не винаги означава да се водиш по актуалните тенденции. Носете какво ви харесва и се забавлявайте, защото живота е кратък! 🙂

Какви ще са според теб тенденциите за пролет-лято 2015? Мислиш ли, че скъсаните дънки, карираните ризи, късите топове и т.н. ще са модерни и това лято?

Както споменах по-горе 70-те ще са навсякъде. Също така тенденцията „normcore” (normal + hardcore) и всичко от 90-те ще е голям хит. За топлите сезони дизайнерите отново са заложили на много къси топове и разкъсани дънки.

Много известни блогърки могат да се похвалят със собствени модни колекции и козметични линии. Ти имаш ли подобни планове?

Да, аз вече получих няколко предложения да направя колекции за някои модни марки и работя по собствената си колекция, но все още не мога да споделя повече детайли.

Какви други хобита имаш освен тези, свързани с модата?

Обичам да пътувам и да изучавам нови езици. В момента уча испански, френски и полски. Както тялото ни, така и мозъка ни има нужда постоянно да бъде в кондиция и да се упражнява.

Имаш страхотна фигура! Какъв е хранителния ти режим? Как поддържаш фигурата си? Имаш ли любим блог за рецепти?

Опитвам да спортувам всеки ден по малко – плувам, карам на колело, бягам, правя йога или пилатес. Не съм голям фен на тежките уреди и мускулите.

Преди около година спрях да ям месо и започнах да готвя повече. Не следвам определена диета, но поне 80% от храната, която приемам дневно се състои от зеленчуци и овесени ядки. Започвам деня си със смути от различни ядки, сушени смокини и кайсии, чиа семена, банан и овесена каша. Това смути се смила лесно от смотаха и съдържа много витамини и миндерали, от които има нужда тялото ни. Любимите ми блогове за рецепти са: Oh My Veggies, Love and Olive Oil и Amuse Your Bouche.

Какви са бъдещите ти планове и какъв съвет би дала на нови блогъри?

Плановете ми включват местенето в нов град и стартирането на нов стайлинг проект. Ще се отдам повече на писането за блога и се надявам да мога повече да пътувам.

Съветът ми към нови блогъри е да започнат собствен блог само, ако наистина имат какво да кажат и покажат. В момента има пренасищане на блогове и е много трудно да бъдеш забелязан, затова се замислете два пъти дали наистина искате да се захванете с това.

За да поддържате интереса у читателя, трябва да мислите за структуриране на текста ви и атрактивен стил на писане, който да се отличи от всички останали. Започнете с качествено направени снимки. Намерете си добър фотограф, създайте интересни статии и публикации, споделете нови идеи. Всичко това ще накара хората да ви посетят отново. Свържете се с други блогъри, коментирайте и споделяйте своите постове.

Ника отговаря бързо и без да се замисли…

Телесни или червени устни – Телесни
Обувки на висок ток или кецове – и двете
Бежово или сиво – и двете
Дънки или кожен панталон – дънки
Сладко или солено – сладко
Малка или голяма дамска чанта – малка дамска чанта
Кафе или чай – чай

Fashion Agony