Мони за стила, модните тенденции и шопинг манията

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Вижте какво мисли блогърът Мони за модните тенденции, за стила на мъжете и жените в България и за пазаруването от магазини за дрехи втора употреба.

Мони за стила, модните тенденции и шопинг манията

Мони е почитател на стилните комбинации. Смята, че всеки човек може да е стилен, стига да проявява достатъчно въображение, когато комбинира дрехите си. Личната страст на Мони са модните тенденции. Според него всеки човек трябва и може да изгради собствен стил и да му е верен. В своя блог Мони представя своето виждане за стила в ежедневието и на официални събития. 

Кога започна да се интересуваш от мода?

Още като тийнейджър, бях силно повлиян от MTV културата и стила ми бе силно свързан с музиката която слушах, като се премина през хип хоп, гръндж и рок.

Как би описал с няколко думи стила си?

През деня работата ми изисква да съм облечен предимно официално, подходящо за офис среда и среща с клиенти, но аз си позволявам облеклото ми да е малко по-лежерно и поддържам небрежно-елегантен стил. Най-често може да ме видите със сако, риза, вратовръзка, чинос панталон или дънки. В свободното си време обичам да изглеждам неглиже, затова обличам предимно износени дънки, трейнъри, тениска и по-спортна риза. Да изглеждаш неглиже и в същото време добре обаче изисква доста усилия понякога.

Би ли се определил като суетен?

Да. Със сигурност съм суетен, но е в рамките на нормалното. Не бих изпаднал в паника, ако видя петно на ризата си или висящ конец.

В обществото сякаш все още властва схващането, че мъжете не трябва да ходят на маникюр, педикюр и прическа. Какво е твоето мнение?

Това че мъжът се счита за силния пол, не означава че трябва да прилича на пещерните хора, които със сигурност са впечатлявали предимно със своята сила. В днешно време, интелектът и добрия външен вид са много по-големи предимства въпреки че в България упорито се опитваме да докажем обратното. Няма нищо лошо в това един мъж да поддържа добра хигиена и да посещава фризьор поне веднъж месечно.  Това не го прави по-малко мъж. Що се отнася до маникюр и педикюр, на мен лично ми се струва прекалено, но всеки има право на избор. До скоро популярно беше да си  „метросексуален”, т.е. мъж на който козметичните процедури не се различават от тези на приятелката му и тези мъже ставаха все повече, но сега пък тенденцията се обърна и се заговори за “лъмбър-сексуални” мъже, такива които са с бради и по-дивашки стил. Аз мисля че няма правилен или грешен избор, а най-важното е да се чувстваме добре в кожата си.

Имат ли вкус за обличане мъжете в България?

Доста далеч сме от добрия вкус на обличане в България.  Това обаче не трябва да ни учудва, тъй като ние не сме нация с традиции в модата, а още повече че дълги години не се е поощрявало да бъдеш различен. Всичко това обаче започва постепенно да се променя с времето и по улиците се срещат все по-добре изглеждащи хора.

А жените?

Жените в България определено печелят битката за по-стилния пол. Те полагат повече усилия от мъжете по отношение на външния си вид, а и това се смята за приемливо за разлика от мъж полагащ усилия да изглежда добре. Българските жени са суетни и обичат да са център на внимание.

Коя е любимата ти цветова комбинация?

Тъмносиньо с кафяво.

Цветът, който смяташ, че не ти отива?

Жълто. Не обичам толкова ярки цветове и въпреки че обичам да експериментирам, мисля че някои цветове са запазени за нежния пол.

Кой е аксесоарът, без който никога не излизаш от вкъщи?

Аксесоарите, които рядко пропускам, са гривни и кърпичка за сакото.

От коя дреха има най-много в гардероба ти?

Дрехи от деним.

Обичаш ли да пазаруваш?

Много обичам да пазарувам, но не обичам да обикалям безцелно по магазините. Напоследък, когато излизам на шопинг съм със съвсем ясна идея какво искам да си купя и така пазаруването става бързо и приятно, а не просто загуба на време.

Когато има сериозни разпродажби обаче си заслужава да се порови човек, защото така се появяват дрехи, които при други обстоятелства не бихме си купили.

Интересуваш ли се от модните тенденции?

Интересно ми е какво се случва в света на модата и как се налагат определени тенденции. Изкушаващо е да пробваш нещо ново. Това обаче не означава, че трябва да бъдем изцяло подвластни на тях, тъй като всеки има различен вкус и в обратен случай бихме загубили своята индивидуалност.

Кой е любимият ти дизайнер?

Напоследък следя Еди Слиман, дизайнерът на  Saint Laurent Paris. Той е дизайнер с много младежки дух и голям новатор. Последната му колекция е страхотна, с много рок и пънк елементи.

Кой е най-големият моден гаф, който си допускал някога?

Преди години, трябваше да пътувам в командировка и взех със себе си слим фит костюм на Capasca, който току що бях закупил, но съм забравил да си взема и слим вратовръзката, която идеално си кореспондираше с костюма. Понеже дрес кода изискваше вратовръзка, взех назаем от колега, която беше с по-стар дизайн и много широка и когато я сложих изглеждаше така, като че ли съм с лигавник на фона на вталения костюм.

Какво е мнението ти за пазаруването от магазини за дрехи втора употреба?

Пазаруването от магазини за дрехи втора употреба може да е истинско приключение и аз със сигурност го подкрепям. Така е много вероятно да открием нещо винтидж и достатъчно автентично, за да го притежаваме само ние.

Първото нещо, което виждаш у човека, е…?

Външния вид и излъчването. За съжаление е трудно да му видиш душата още в началото.

снимки: MStyle Blog

26.02.2015/ интервю на Радослава Михайлова