ITechNET: Allview V1 Viper i4G /Кратко Ревю/

1
Добави коментар
west4sider
west4sider

Получих настоящия модел на Allview по чиста случайност, вместо едно от новите им предложения във високия клас, но Viper i4G се оказа сравнително приятна изненада.

Бележка: Моделът предлага Dual 4G LTE свързваемост, но за съжаление така и не успях да изпробвам услугите, въпреки предоставената SIM карта от Макс.

Нека започнем с основните параметри на V1 Viper i4G:

– Екран: 4,7″ (854 x 480) OGS TFT LCD
– Чипсет: Cortex-A7, 1,3 GHz Quad Core CPU, MALI-400MP GPU
– Памет: 1GB RAM, 8GB за съхранение, micro SD слот до 32GB
– Камери: 5MP основна с автофокус и LED светкавица, 2MP предна
– Свързваемост: 4G LTE, 3G HSPA+, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 с A2DP и EDR, micro USB
– Други: Dual SIM (micro SIM), WiFi Direct, WIFI Display, DTS, HD Voice, GPS/AGPS
– Батерия: Сменяема 1800 mAh Li-Polymer
– Операционна Система: Android 4.4.2 KitKat
– Размери: 137.3 x 68.3 x 9.55 мм, 149.9 г
– Цветове: бял и черен

В комплект с телефона получавате зарядно устройство с USB кабел, слушалки и протектор за екрана.

Дизайн

Устройството предлага съвсем семпъл и изчистен дизайн. Бройката с която разполагам е в черен цвят, но има и бял вариант.

Приятно впечатление прави покритието на задния капак, което бегло наподобява гума и не позволява хлъзгането на телефона от ръката. На гърба на устройството са разположени основната камера и LED светкавицата, които се намират централно в горната част. В дъното на капака са разположени отворите на високоговорителя.

Предната част на телефона, както можете да се досетите, е заета преобладаващо от екрана, в горната част са отворът за слушалка и предната камера. В долната част точно под екрана има пространство в което се намират трите бутона за навигиране.

От дясно на екрана са стандартните бутони за управление на звука и включване/изключване на телефона. В основата на телефона се намира Micro USB портът, а отгоре 3.5 мм жак.

Слотовете за поставянето на двете Micro SIM карти и на SD памет картата са под капака, който се сваля лесно благодарение на специална вдлъбнатина на задния капак долу вдясно на корпуса.

Производителност

Телефонът реално представлява бюджетно решение с две SIM карти, като се справя доста добре с ежедневните задачи. Солидната производителност благодарение на четириядрения процесор и 1GB RAM го поставят в средния клас като параметри.

По време на работа със смартфона не се наблюдават забивания или сериозни забавяния, като единствено по време на браузинг има леки накъсвания при скролиране.

Двете слаби места на устройството са дисплеят, който е с ниска разделителна способност и ограничени ъгли на видимост и камерата, от която по принцип в подобен клас устройства няма какво повече да се очаква освен сравнително нормални снимки при добра осветеност. Освен това на моменти може да се усети леко скърцане на корпуса при натиск.

Видео семпъл
Снимки

Интересна аномалия, която забелязах е нетипичното оразмеряване на иконите за известия от фейсбук.

V1 Viper i4G предлага и WiFi Direct и WIFI Display възможности за свързване със съвместими устройства, което улеснява възпроизвеждането на съдържание към периферни устройства.

Управлението на двете SIM карти е лесно чрез допълнителните Android настройки, които са доста интуитивни. Можете лесно да избирате карта за използване по подразбиране за гласови обаждания, съобщения, мобилен интернет достъп и др.

Качеството на разговорите и през двете SIM карти е на добро ниво, но за съжаление при използване на едната карта обаждането към другата не се приема, а в последствие получавате съобщение за пропуснато повикване.

Android интерфейсът е приятно изчистен и съдържа малко допълнителни приложения от производителя, подобно на други модели с тази марка.

При не много интензивна употреба батерията издържа до два дена, но ако все пак ползвате активно телефона ще се наложи да го зареждате всеки ден.

Заключение 

При цена от около 300 лв. през онлайн магазина на Allview, V1 Viper i4G предлага добър дизайн в комбинация с добра производителност имайки предвид изброените минуси основно по отношение на дисплея. В плюс са възможностите за добавяне на допълнителна памет чрез micro SD слота и смяна на батерията.

Все пак устройството е добре балансирано и мога да го препоръчам като бюджетно решение с две SIM карти. Надявам се че в близко бъдеще ще може да бъде използвана и 4G свързваемостта у нас.