Collagen Pro-Active 500 ml.

10
Добави коментар
pi77
pi77

Collagen Pro-Active 500 ml.

Collagen Pro-Active е уникална хранителна добавка получена от висококачествен хидролизиран колаген, богат на специфични аминокиселин, които се абсобрират лесно от човешкото тяло. Изцяло натурален продукт с висока абсорбация от тялото ( приблизително 98%), напълно безопасен, без регистрирани негативни странични ефекти.

Collagen Pro-active се произвежда по иновативна технология чрез хидролиза на ензими, скъп и отнемащ много време метод.

 

Колагенът е протеин, който формира съединителните влакна в тъканите, като кожа, сухожилия, хрущяли, кости и зъби.
Като основен компонен на съединителната тъкан, е най-разпространения белък при бозайниците, съставлявайки от 25% до  35% от общия протеин в тялото.
Колагенът действа като вътреклетъчно „лепило“, което формира всички клетки в организма, поддържа здрави и във форма всички органи като сърце, бъбреци, черен дроб.
Колагеновите фирби поддържат костите и кръвоносните съдове силни, полагат на зъбите да се крепят на венците.
Колагенът е необходим за „ремонтиране“ на кръвоносните съдове, натъртвания, счупени кости.

 

Хидролизираният колаген  се проивежда от  колагена, намиращ се в костите, кожата и съединителната тъкан на животни като едър рогат добитък, прасета, зайци, риба. Процесът на хидролизация включва разбиване на молекулните връзки между отделните колагенови нишки с помощта на комбинация от ензими.

Процесът на хидролиза намаля теглото на колагеновите молекули от 300 000 далтона до малки пептиди със средно молекулярно тегло между 2000 и 5000 далтона, за лесна абсорбация от тялото.

Съдържанието на аминокиселини на хидролизирания колаген е същото като на колагена. Хидролизираният колаген съдържа 20 аминокиселини, предимно глицин, пролин и хидроксипролин, които заедно представляват около 50% от общото съдържание на аминокиселини.

Витамин B1, познат като тиамин, спомага за проеобразуването на кръвната захар в енергия. Поддържа мембраните на лигавиците здарви, от съществено значение за сърдечно-съдовата и нервната система, мускулната функция.

Витамин B2, наричан още рибофлавин, работи заедно с други витамини от B комплекс за преобразуване на въглелхидрати, мазнини и белтъчини в калории.  Тялото се нуждае от него за растежа и образуването на червени кръвни телца. Адекватният прием на рибофлавин спомага за здрава кожа и добро зрение. Служи като антиоксидант, който забавя процесите на стареене.

Ползите за здравето от Витамин B5, също познат като пантотенова киселина, включва облекчаване на състояния като астма, косопад, алергии, стрес и безпокойство, респираторни заболявания и сърдечни проблеми.Той също така, помага за повишаване на имунитета, намаляване на остеоартрита и признаците на стареене, повишава устойчивостта към различни видове инфекции, стимулира физическото развитие, регулира диабет и кожни заболявания. Витамин В5 е широко известно, че е полезен при лечение на сериозни умствени заболявания като хроничен стрес и безпокойство. Здравословната диета трябва да съдържа подходящо количество на витамин B5, за да се гарантира добро здраве и правилно функциониране на всички системи от органи

Витамин В6, познат като пиридоксин, помага за мозъчната функция и помага на тялото да превръща протеините в енергия. Някои проучвания сочат че Витамин В6 работи заедно с фолиевата киселина и В12 за намаляне нивата на хомоцистеин в кръвта. Повишените нива на хомоцистеин увеличават риска от инфракт.

Магнезият (Mg) помага на тялото да абсорбира калция, който пази здрави костите. Съдейства за правилното функциониране на мускулите. По-конкретно помага на мускулите да се свиват правилно по време на тренировка / работа и след това да се отпуснат за по-добро възстановяван. Помага за поддържане на здравословен сърдечен ритъм. Това е важно, както по време на физическа активност и когато тялото е в покой. Магнезият спомага за поддържане на нормално кръвно налягане. Редовният прием на магнезий може спомогне за намаляване на високо кръвно налягане. Магнезият активира определени ензими, които спомагат за енергийния метаболизъм и производството на протеини. Спортистите също приемат магнезий, тъй като повишава издръжливостта. Магнезият спомага за поддържането на здрави зъби, като помага на калция да се усвоява по-добре.

Силиций (Si) се ползва при слаби кости (остеопороза), сърдечно-съдови заболявания, Алцхаймер, косопад, подобрява качеството на косата и ноктите. Ползва се за здрава кожа при изкълчвания и разтягания

 

100.00лв. 90.00лв. Продукта е наличен