Недоверието на Борисов към мен бе причина за оставката ми

2
Добави коментар
mignews
mignews

„Все пак престъпността и природните бедствия нямат почивен ден. Аз съм министър още няколко дни, обстановката в страната е много тежка“. Това каза пред „Нова телевизия“ министърът в оставка Веселин Вучков по повод това, че въпреки оставката си днес бе на пресконференция в качеството си на министър.

Той уточни, че интервюто пред Сашо Диков е единственото, което дава.

„Стигна се до оставка, тъй като това бе съпротива срещу премиера Борисов заради израза на недоверие на премиера към мен и процедурите срещу Писанчев и Лазаров“, каза Вучков.

„Когато има несъгласие между премиер и министър, съвсем естествено, си тръгва министърът. Въпреки моите опити премиерът не намери време да говори с мен и в петък, и в събота, и в неделя, и в понеделник, и във вторник, и в сряда сутринта“, сподели министърът в оставка.

„Борисов не желае смяна на г-н Лазаров, а според мен това е абсолютно задължително. На първо място оставането на г-н Лазаров може да дискредитира изцяло реформата, която в момента тече. На второ място г-н Лазаров, както и г-н Писанчев отстояваха един модел, срещу който ние от ГЕРБ и аз се борихме – две години да има съпротива с бухалки срещу полиция и протестиращи“, заяви Веселин Вучков.

„Никога не съм правил ченгиджийски номера. Но ченгиджийски номер бе аферата „Костинброд“, беше и разкриването на аферата „КТБ“ и т.н“, каза министърът в оставка.

„Първото редовно заседание на Министерски съвет беше на 4 март, затова тогава си подадох оставката.  Не съм част от никакво съзаклятие, не съм имал намерение и нямам намерение в бъдеще да бъда използван по никакъв начин. Това си е мое лично намерение. Моята позиция е непроменена и твърда, проверете месеци назад, позицията ми е, че трябва да има нов секретар на МВР“, заяви Вучков.

„Аз в сряда още, след като си подадох оставката, отидох в парламента и споделих същите съображения пред депутатите“, допълни той.

„Наистина оценявам по достойнство постъпката на Лазаров и Писанчев – подаването на оставките им. Това улеснява много нещата, предпазва ни от големи процедурни каши“, каза още Веселин Вучков.