Замърсяване на хранителната верига ~ Новия Световен Ред

2
Добави коментар

   Наскоро ,,The National Academy of Sciences“ изчисли, че 15% от Американците са засегнати от алергии към един или повече химически продукти. Проучването показва, че в дома си сме изложени на повече химия, отколкото навън. Във всеки дом има:
Бензол – причинява левкемия
Спрейовете против молци и нафталин – съдържат пара-дикло-робензене – невидим, но вреждащ газ в над 30,000,000 домакинства в САЩ
Линдан – пестицид
Хлордан – за контрол на термити. Стана известен след като няколко семейства се разболяха сериозно, след като домовете им бяха обработени от професионални екстерминатори на термити. Едно семейство трябваше окончателно да напусне дома си, след като властите ги информираха,че няма да се премахнат остатъците от хлордан
Хлороформ – среща се 5 пъти повече вътре в домовете ни, отколкото навън. Хората които взимат горещ душ, а около тях има спусната пластмасова завеса, не подозират, че заедно с парите, вдишват и хлороформ.
Хлор – горещия душ изкарва хлора от хлорираната вода като изпарение и къпещият се го вдишва. Всекидневния душ ви гарантира всекидневен прием на хлор и хлороформ.
Формалдехид – Всекидневни порции от един или всички тези токсични карценогенни химикали допринасят за появата на болестта рак.

   Д-р А. Самуел Епщайн, онколог от университета на Илиноис отбелязва, че: ,,Храната е основен път за излагане на човек на синтетични химикали“ Джим Сабинсън е изчислил, че грама от тези химикали са толкова токсични, че да причинят сериозна болест или смърт. Това са тези химикали, които слагат в храната ни като добавки, консервантим, бои, избелители, емулсии, антиоксиданти, овкусители, буфери, отровни спрейове, окислители, алкализатори, дезодоранти, овлажнители, продукти за печене, балсами за коса, продукти за къдрене, вещества за по-бързо изсушаване, газове, разредители, сгъстители, подсладители, обработка за по-бързо или бавно зреене и други.
   Повечето хора не знаят, че от над 5,000 химически добавки в храната, която ядат, 1/3 са безвредни, друга 1/3 описани като безвредни от FDA, а за другите 3,000 никога не са били правени тестове за безвредност. През 1958г. републиканеца Джеймс Дилейни от Ню Йорк прави усилие да въведе ред в добавянето на химия в храната с проекто закона си гласящ, че ако се знае, че някое вещество в храна причинява рак на човек или животно, то трябва да бъде етикитирано като опасно или да не се използва изобщо. Комисията на Дилейни прави изслушвания от 1950 до 1952г. Описват общо 704 химически добавки в храната, от които само за 428 се знае, че са безопасни. Това значи, че производителите играят на Руска Рулетка със здравето на потребителя.
   От над 50г. в храната ни се добавят оцветители от отровни субстанции като олово, хром и аресник. Уловката е, че след приемането на закона на Дилейни, добавките се тестват за токсичност, но не и дали причиняват рак.
   Кумарин е добавка имитираща вкуса на ванилия. Използвал се е 75г. преди да се разбере, че води до сериозни увреди на черния дроб при лабораторни животни
   Маслено жълтия оцветител AB и OB причинява рак на черния дроб
   Дулцин – изкуствен подсладител, 250 пъти по-сладък от захарта, се използва повече от 50г. докато се разбра, че води до рак при лабораторни животни
   Минералното (нефтено) масло, известното лекарство срещу рак на Рокфелер от средата на 1800г., днес се изпозлва като дресинг на салати. Откри се, че спира абсорбцията на витамини и други важни елементи в тялото.
   През 1938г. FDA сертифицира 19 оцветители за храни. През 1957г. д-р Артър Нелсън ги тества и се оказва, че 10 от тях предизвикват рак, ако ги инжектират в лабораторни плъхове. Оцветителите на нефтена основа били толкова отровни, че животните умирали, преди учените да разберат дали са причинили рак. 9 от тези оцветители за храна в САЩ са:
   – Оранжево Но.1 – в рибни продукти, газирани напитки, желета, пудинги и мн. други (днес е забранен).
   -Оранжево Но.2 – в сиренето, маргарина, бонбони, обработка на външната страна на портокалите (днес е забранен).
   – Жълто Но.1 – в сладкарски и захарни изделия, спагети и други видове паста, тестени изделия, напитки
   – Жълто Но.3 (Жълто АВ) – хранителни мазнини, маргарин, масло, бонбони
   – Жълто Но.4 (Жълто ОВ) – маргарин, масло, бонбони
   – Зелено Но.1 0 – енергийни напитки, бонбони, хлебни изделия, безалкохолни напитки, желета, замразени десерти
   – Зелено Но.2 – замразени десерти, бонбони, торти, желета, бисквити, енергийни напитки
   – Зелени Но.3 – хлебни изделия, бонбони, желета, десерти
   – Синьо Но.1 – замразени десерти, желета, пудинги, сладоледи, бонбони, торти, глазури
   – Жълто Но.3 и Жълто Но.4 са известни като концерогенни и се използват за оцветяване на масло и маргарин. Правят се от опасен химикал наречен бетахафиламин. Важното тук е, че е ниско токсичен, но е силно канцерогенен. Оранжево Но.2 О-тилазо-2-нафтол е окончателно забранено през 1956г., когато се разбира, че причинява чревни полипи и рак при лабораторни животни.
   Отдавна се знае, че белият хляб причинява на кучетата припадъци и гърчове, защото при обработка на красивото бяло брашно се губят важни хранителни вещества. В последните години започнаха да обогатяват хляба с витамини и хран. В-ва. Но доза синтетични витамини, емулсияза да е мек и още някои добавки го правят леко изкуствен.
   На среща на върха на FDA Емануела Каплан и Фердинанд Дорф, учени от Здравния Департамент в Балтимор представят доклад: ,,Екзотичната химия в храната ни“:
   „Нека набързо разгледаме химическата обработка и добавките в производството на хлебни и тестени изделия. Брашното идва от пшеница, обработена с препарати срещу болести по растенията, растящо в почва, наситена с изкуствени торове. По време на смилането и фрезоването, брашното се обработва с подобрители, окислители, персулфат, бромат, йодат, азотен трихлорид, който засяга претеазната дейност и усвояването на глутена. Заради желанието на хората хлябът да е бял на цвят, се използват избелващи агенти като азотен оксид, хлор и бензол пероксид, които превръщат естественият жълт царотеноиден пигмент в безцветен. В задължителното последващо ,,обогатяване“ се добавят минерални соли, за да стабилизират газовете от глутена. За опушването на брашното трябва да се добавят още цианид и хлорни органични компоненти. Използваната воданай-вероятно е химически пречистена със стипца, калцинирана сода, меден сулфат и хлор. Добавят се и амониеви соли, натриев бикарбонат, фосфати, нишесте, скарбяла. Най-вероятно част от фосфатите е и флуора. В маргарина, освен че опаковката му е от обработени материали, има добавени оцветители, вит. А., неутрализатори, модификатори, консерванти, а често се добавя и минерално масло от нефт за сгъстител или смазка. В млякото и млечните продукти слагат неутрализатори, антиоксиданти, стабилизатори и сгъстители. Днес всичко това се заменя от ,,великия“ аспартам, който се използва масово и във всичко и води до проблеми в мозъка.“
   От излизането на този доклад през 1950-те до днес са се появили нови химикали за обработка на храните, които може да са по-малко или повече вредни. Днес масово се изпозлва хидргенирано масло, а то има пряка връзка със сърдечните болести.
   Знае се, че днес повече от половината американци, над 100,000,000 страдат от някаква хронична болест. От тях 25,000,000 имат алергии. Все повече са доказателствата, че тези алергии се отключват след продължителен прием на химическите субстанции в храната ни. 20,000,000 американци имат нарушения на нервната система. 10,000,000 стомашна язва, 700,000 имат рак. Много са болните от лупус и мускулна дистрофия.
   Петкратно се е увеличил и приема на пържени храни в САЩ. Повечето се дължи на Fast Food веригите и храните. В тях мазнината за пържене се използва многократно. Доказано е, че така тя става мутагенна и карценогенна.
   През 1988г.  The Washington Post излиза със статия в която казва, че от 60,000 химикала в употреба, само 2% са тествани за токсичност. Много хора могат да разкажат как им се отразяват толкова много химикали, особено пестицидите. Редактора на Washington Post писа: ,,Войната срещу вредителите по растенията се превърна във война срещу хората“. Широко разпространеното обработване на частни градини и ферми, на голф игрища и обществени паркове с химикали като Севин, Малатион и Сърбан доведе до безброй смъртни случаи с неизяснена причина. Сърдечно съдов хирург от Далас с над 12г. практика у 17,000 пациенти казва, че според него 20% от американците са сериозно увредени от химикалите и пестицидите.
   Всекидневно стотицихиляди ученици прекарват повече от 6 часа в стаи в които вдишват азбест, формалдехид, хлор и други химикали, за които училищната управа обикновено или не знае, че съществуват или казват, че всичко е в границите на допустимото.
   През 1988г. лекарка описва своята болест в сп..New Yorker – стягане в гърдите, хрипове, стомашно-чревни проблеми, анорексия, гадене, повръщане, крампи, загуба на тегло, умора и тикове по цялото тяло. Потърсила помощ при колега-лекар, която била озадачена от симптомите и. След справка с книгите, открила, че точно тези симптоми са изброени при излагане на органофосфатни пестициди. Пациентката е имала къщичка в която прекарвала уикендите си. Екстерминатор използвал органофосфатния пестицид Дуршан и Фикам, за да се справи с нашествие от мравки. След като разбрала причината, жената можела да предприеме нужното лечение – пиене на течен атропин. Оттогава, ако попаднела на място на което са използвали тези пестициди, симптомите и се връщали.

   От 1950-те насам Армията на САЩ е похарчила 50 млн. долара за облъчване на храната. В щата Мейн процеса е забранен. В Милуоки и Ню Джърси хората попречили на строеж на завод за облъчване на храната. През 1987г. Европейския Парламент приема закон срещу облъчването на храната в името на безопасността. Същото прави и Канадския парламент но само за пшеницата, не и за другите хранителни продукти. В същото време Abbott Laboratories и Baxter  Travenol  – водещи фармацевтични производители дават лиценз за техника за Гама Облъчване на DOW Coming, General Electric, General Foods, IBM, IRT Corporation, Merck, RCA, Rockwell International. Тръста на химическите компании се стреми към влошаване на здравето на хората. Има много достъпни за всички данни колко е опасно това облъчване на храните. При прием на облъчен ориз се уврежда хипофизата, щитовидната жлеза, сърцето и белите дробове. Развиват се тумори. Деца и лабораторни животни хранени с такава храна развиват полиплоидност (абнормалия на хромозомите).

Сподели тази статия с приятели