КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПЛОЧКИ ЗА БАНЯ

1
Добави коментар
joy88
joy88

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Банята е едно от най- трудните за поддържане помещения и това си има своето логично обяснение.

Това е помощението с най- много влага, а това от своя страна се отразява и на нейоното обзавеждане и материалите, от които е изградена. Затова трябва много да се внимава при избора на плочки за баня. Те да трябва на всяка цена да са висококачествени, за да запазят добрия си външен вид и да ви служат дълго време.

Плочките са разделени на три основни вида- фаянс, теракот и гранитогре. Всеки един вид е предназначен за точно определено място и не може да бъде подменян с друг.

Терактотните плочки по принцип са универсални. Те могат да се лепят както на пода, така и на стената. Те са подходящи за всяко едно помещение в дома.

Фаянсовите плочки са предназначени единствено и само за стените.

А гранитогресните плочки са с най- здрави и с най- голямаиз дръжливост. Те се използват най- често за складове, магазини, офиси и т. н. Освен това, поради тяхната здравина, се ползват и за външна настилка при тераси и др. Тези плочки издържат на лошите атмосферни условия, които по никакъв начин не се отразяват на външния им вид.

Когато търсите плочки за баня, гледайте да са от първо качество. Не се подвеждайте по техния производител, тъй като това в никакъв случай не е критерииз а добро качество. Някои казват, че дебелината играе важна роля за здравината им, но това също не е индикатор за качество. Всички некачествени плочки имат видими дефекти. Трябва да гледате да нямат шупли, податини, разминаване в цвета или в размерите и т. н. Гледайте да се в един тон, можете да познаете по знака, който имат. Не пестете пари за плочки, за да не съжалявате след време. Но също така, знайте, че цената също не определя тяхното качество. Те може да са скъпи и некачествени или по- ефтини и с добро качество.