Обзаведоха Hyundai i30 с най-мощния засега двигател

2
Добави коментар
wenip
wenip

В процеса на обновяването хечбекът Hyundai i30 беше обзаведен не само с подобрена външност, но и с нов двигател. 1,6-литровият турбодвигател може да стигне до 100 км/ч за 8 секунди, но в Hyundai не смятат новата модификация за спортен автомобил.

Новият двигател притежава 186 к.с. и 265 Нм въртящ момент и съдейки по всичко, е заимстван от турбо версията на хечбека Hyundai Veloster. Автомобилът е снабден със 6-степенна механична скоростна кутия, а максималната скорост на i30 в този вариант е 219 км/ч. Освен с нов двигател, Hyundai i30 Turbo е снабден с пренастроено окачване, 18-цолови джанти и каросерия, разработена в посока на по-голяма агресивност. Освен това хечбекът е обзаведен с двоен ауспух и биксенонови челни фарове. В салона са поставени спортни седалки и има нов дизайн на таблото за приборите.

При това никой в Hyundai не бърза да позиционира i30 Turbo като хот хеч. Известно е, че производителят възнамерява да положи доста усилия в развитието на спортния супер бранд N Performance, но новата модификация на i30 засега няма нищо общо с него. Не е изключено в бъдеще хечбекът да получи и по-мощна версия. За нея би могъл да се използва силовият агрегат например на Kia cee’d GT – този хечбек разполага с 204 к.с. и се ускорява до 100 км/ч с 0,3 сек по-бързо. Източник