Бижу за зодия Водолей!

15
Добави коментар
MilenaMilena
MilenaMilena

Женствено романтично колие и обици е предложението ни за момичетата от зодия Водолей! Различно, магнетично, оригинално, въздушно и леко, сигурни сме, че ще спечели и представителки от други зодии! То е чудесен начин да оползотворите панделки от различен материал – сатен, рипс, органза, а комбинацията от гранат и матов кварц е невероятна! Как да си го направите? Проследете инструкциите и богатия снимков материал към тях…

Необходими материали:

Сатена панделка – сиам, 10mm (10м) – 5х35 см – 180 см (за колието) + 35 см (за обиците)

Метална верижка – черна 3мм (1м) – 30 см

Посребрена закопчалка тип щипка 10х5мм (1бр)

Единична халкичка, черна 6мм (3гр) – 4 бр

Посребрени предпазители за тел 4.8мм (20 бр) – 2 бр

Капачета за стопери – черни 4mm (10бр) – 2бр

Сребристи метални стопери 2мм (1гр) – 4бр

Тел за низане Tigertail бургунди- 3 нишки 0,45мм (1бр) – 25 см

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от гранат 12мм (6бр) – 11 бр

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от матов кварц 12мм (6бр) – 4 бр

Полускъпоценни камъни – кръгло фасетирано мънисто от планински кристал 9мм (8бр) – 4 бр

Посребрени кукички за обици с топче и намотка 20мм (2бр) – 1 чифт

Посребрени бижутерийни телчета с главичка 35мм (10бр) – 2бр

Колие:

Панделката може да бъде нанизана с помощта на игла и здрава нишка или корда. Ние предпочетохме варианта с тел за низане 0,45мм и стопери. За улеснение, предварително си правете и разширявайте дупчици в панделката с помощта на игла.

За да започнете, на парче тел с дължина 25 см нанижете стопер и предпазител за тел през единия отвор, през цялото му каналче, докато излезе през другия отвор. Прекарайте късия край на телта през стопера, стегнете и затворете добре стопера близо до предпазителя. Поставете капаче върху стопера. Следва да започнем наниза от мъниста и панделка между тях. Как да използваме предпазители за тел? 

Необходимо е да подготвите 2 парчета панделка с дължина по 70 см и едно парче с дължина 40 см. Режете под диагонал и обгаряйте крайчетата, за да не се нищят. В началото трябва да „облечете” в панделка мънисто 8мм. За целта, прекарайте края на телта за низане на 1,5 см от края на единичното парче панделка, нанижете фасетираното мънисто планински кристал 8 мм, после края на панделката, там, където се застъпва с телта и след това дългия работен край на панделката, отново, където се застъпва с телта. Следва да приравните и долепите двете парчета панделка с дължина по 70 см и да ги нанижете последователно една след друга през центровете им. Нанижете мънисто гранат 12 мм. От тук нататък, от едната страна (вътрешна) ще вървят успоредно два края от панделката, а от другата (външна) – успоредно три края. Вече можете да прецените коя страна на наниза ще бъде вътрешна и съответно – коя външна. Двата края на панделките, оставащи от вътрешната страна на наниза, извийте в обратна посока и ги нанижете през телта, след мънистото гранат. Нанижете ново мънисто гранат 12 мм и същите краища на панделката извийте навътре и нанижете през телта. Нанижете ново мънисто гранат 12 мм. Следва да работите с групичката от трите края на панделката. Последователно ги нанизвайте след последното мънисто гранат, оформяйки равномерно нарастващи дъги по ваше желание (имайте предвид, че ако искате да ги изработвате по-големи, ще трябва да предвидите по-голямо количество от панделката). Нанижете мънисто матов кварц 12 мм, а след него отново трите края панделка, извивайки ги в посока навън. Можете да ги оставите по-ажурни. Нанижете мънисто гранат 12 мм, а след това последователно двата края на панделката, останали от вътрешната страна на колието. Оформете хубави дъги, успоредни на по-вътрешните, вече направени. Нанижете мънисто гранат 12 мм, извийте двата края на панделката навътре и ги нанижете през телта. Нанижете трето мънисто гранат и отново двата края на панделките в посока навън. Това е центъра в композицията. Завършете симетрично, следейки вече изградените извивки и мотиви.

След последното мънисто гранат 12 мм нанижете последователно групичката от два края на панделката (в момента би трябвало да се намират от вътрешната страна на колието. Отрежете излишната дължина и обгорете внимателно краищата със запалка. След това нанижете последователно трите края на панделката. Средния и външния край изрежете близо след телта и ги обгорете със запалка. Най-вътрешния изрежете, така че да останат около 3 см и обгорете със запалка. С тях следва да „облечете” отново фасетирано мънисто планински кристал. Извийте внимателно и обърнете навътре края на панделката, нанижете го през телта от неговата външна страна в посока навътре. След това нанижете мънистото планински кристал и там, където телта се застъпва с панделката, отново прекарайте телта. Стегнете добре, нанижете първо стопер, предпазител и върнете късия край на телта през стопера. Изтеглете плътно наниза и затворете стопера. Поставете капаче. С помощта на халкички 4 мм добавете към предпазителите за тел верижки с дължина по 15 см. В горнатата част добавете двойни халкички и закопчалка към едната.

Обици:

Вземете панделка с дължина 35 см и я разделете на две равни части. Обгорете краищата със запалка. На телче с главичка и дължина 35 мм нанижете мънисто матов кварц и едната панделка, извивайки я в двете посоки и оформяйки примки по ваше желание. Когато изработите 2 извивки в едната посока и три в другата, нанижете мънисто кварц, издърпайте наниза плътно и оформете уше. Ако не знаете как, във виртуалното ни ателие ще намерите подробни инструкции. Добавете кукичка и сте готови!

Бихте ли го носили? Нямаме търпение да разберем вашето мнение!