Ъглови кътове за хранене в кухнята – Направи си сам – Ремонти строителни и довършителни дейност за дома и офиса

11
Добави коментар
vaklinov
vaklinov

Ъгловите кътове за хранене имат редица предимства по отношение на

интериорния дизайн. Те могат да се вплетат в интериора по най-различни начини, всеки от които има своите плюсове. Масата, независимо дали е малка или голяма, е страхотен начин човек да се възползва от неизползваемото място и да превърне един ъгъл в практично и приятно пространство.

Използвайте П-образна пейка

Това решение е отлично за кухни, чийто план включва ниша, отделена от останалата част на помещението. В такива случаи могат да се използват малка кръгла маса и П-образна пейка.

Допълнете правоъгълната маса с Г-образен кухненски ъгъл

Ако кухнята е просторна или пък е част от отворен план, можете да превърнете един от ъглите в място за хранене. От едната страна на правоъгълната маса сложете Г-образен ъгъл, а от другата – обикновени столове.

Ъгъл, вграден в кухненския остров

Не е задължително ъгълът да е заобиколен от стени или прозорци. Вместо това е възможно да е вграден в острова и да включва удобна пейка, към която да се добави кръгла масичка.

Пригодете формата на масата към наличното пространство Възможно е заради ръбовете квадратната масичка да не изглежда добре, когато се постави в ъгъла. Човек обаче може да приспособи формата на масата към мястото, с което разполага, като заложи на нещо различно или по поръчка. Откажете се от единия ъгъл на масичката, ако около нея има пейки за сядане. В резултат на това ще се получи практичен и компактен дизайн.

Възползвайте се в пълна степен от прозорците

Ако в кухнята има ъглов прозорец, ще е идеално под него да се сложи масичка с удобни места за сядане. По този начин кътът за хранене ще е добре осветен през деня. Препоръчително е да се сложи и полилей.

Заложете на две масички за по-голямо удобство

Понякога се оказва по-удобно да има две масички, отколкото една. Решението е отлично за хора, които предпочитат по-гъвкав многофункционален дизайн. Осве това, ако се заложи на две по-малки масички вместо на една голяма, може да се спести място.

Функционалност и минималистичен дизайн в модерните кухни Модерните и съвременни интериори са минималистични и при тях фокусът пада върху функционалността. В кухнята могат да се използват монтирани на стената модерни пейки, лъскава правоъгълна маса, поставена в средата, и няколко класически стола, които ще омекотят изчистените линии.

Сложете нещо за четене на рафтовете

Ъгловият кът с масичка, няколко стола и удобни пейки има потенциала да се превърне в място, служещо за най-различни цели. Ето защо би било добре да сложите нещо за четене на стенните рафтове. Това може да са готварски книги или развлекателни четива, с които да се занимавате през свободното си време.

Източник: homedit.com