Матю Макконъхи e Нютън Найт в „The Free State of Jones” на Гари Рос

1
Добави коментар

Покрай прекрасната си игра в сериала „Истински детектив“, добрата роля в „Интерстелар“ и брилянтното си превъплъщение в „Клубът на купувачите от Далас“ за което беше удостоен с „Оскар“, Матю Макконъхи се превърна в един от най-уважаваните и търсени актьори в Холивуд. Сега вниманието на всички критици и киномани е съсредоточено във всеки следващ негов проект. В случая това е историческата драма „The Free State of Jones“ официална снимка от която достигна до нас благодарение на личния профил на актьора в facebook.

На кадъра виждаме Макконъхи облечен в униформа на Конфедерацията в периода 1861-1865 г. когато на територията на САЩ бушува Гражданска война.

Актьорът се превъплъщава в ролята на Нютън Найт – радикално настроен фермер, който повежда своите съграждани от Джоунс Каунти, щата Мисисипи на бунт, целящ отцепването им от Конфедерацията на Южните щати. Найт е легендарна фигура в американската история. В началото на войната той е предан войник на своите главнокомандващи, но в един момент дезертира. Потресен от зверствата, на които става свидетел, събира верни последователи и основава свой собствен щат. В последствие Найт се омъжва за освободена чернокожа робиня, което се явява първият по рода си подобен брак в историята на Юга. Той започва да се сражава срещу Конфедерацията, а след края на Гражданската война започва да обикаля цяла Америка, за да освобождава деца, останали в робство.

И до ден днешен американците са раздвоени относно това какъв е бил Нютън Найт. Някои го описват като дезертьор и престъпник, а други като освободител и герой борещ се срещу робството и поттисничеството.

Режисьорът на „Игрите на глада“ Гари Рос отдавна се опитва да задвижи този интересен проект. Дълги години той не успяваше да намери финансиране и бе принуден да отложи работата по филма. В крайна сметка независимите компании Larger Than Life Productions, Route One Films и Vendian Entertainment му осигуриха нужните 65 милиона долара за снимки. Рос също така е и сценарист на филма, като е черпил голяма част от информация от различни източници, включително от книгата на сина на Найт.

Освен Матю Макконъхи, актьорският екип включва Джо Чрес, Дейвид Йенсен, Шон Бриджърс, Кери Ръсел, Махершала Али, Брад Картър, Гугу Мбата-Роу и Кристофър Бери.

Световната премиера на „The Free State of Jones“ е предвидена за 11 март, 2016 година.

Сходни публикации

Тагове: The Free State of Jones, Гари Рос, Матю Макконъхи, снимка