Почивка на о-в Тенерифе 2015 с чартърен полет!

1
Добави коментар
ili_25
ili_25

1 ви ден Петък/03.04/
Излитане от летище София в 09.00 ч. с директен полет до остров Тенерифе. Пристигане нa острова в 12.50 ч. и трансфер до избрания хотел. Информационна среща с представители на агенцията партньор с цел запознаване с допълнителните екскурзии, както и записване за тях. Нощувка.

2 ри ден Събота /04.04/
Закуска. Свободно време, по-желание екскурзия: Разходка с яхта (възрастен – 55 евро, дете до 11,99 г. – 30 евро). Екскурзията е полудневна. Тенерифе е едно от малкото места в света, където целогодишно съжителстват китове и делфини. На яхта с платна ще се насладите на цялото западно крайбрежие на Тенерифе, включително скалите Лос Гигантес, които са далеч от най-живописния бряг на острова. По време на това плаване ще имате отличния шанс да видите китове и делфини в естествената им среда. Нашата живописна спирка за плуване ще бъде на Маска бей. Екскурзията също така включва обяд и безплатен бар (бира, вино, безалкохолни напитки). Нощувка.

3 ти ден Неделя /05.04/
Закуска. Свободно време, по-желание екскурзия: Обиколка на Острова (възрастен – 45 евро, дете до 11,99 г. – 22 евро). Ще минем покрай западното крайбрежие на острова, където се виждат скалите Лос Гигантес. Продължаваме до Сантяго дел Тейде и през Ерхос, където ще бъдете очаровани от фантастичният изглед на „El Teide“. Веднага след това ще отидем до Ел Танкю и ще спрем в Гарачико, село разрушено през 1706 от изригването на вулкана. След това Исод де лос Винос ще бъде следващата ни спирка, където ще видим известното „Драконово дърво“, на около 2000 години. От тук отиваме към долината на Ла Оротава, където ще стигнем до известния канарски дом „Los Balcones“, който е в центъра на ръчно изваяни бродерии и други типични продукти от острова. След това, ще спрем в парка „Пуеблочико“, както и ще направим кратък престой в Мирадор де Хумболт (наблюдателна площадка), преди да се отправи обратно към Юг. Нашата обиколка завършва в Канделария, където ще видим Черната Мадона. (Обядът е включен в цената).

4 ти ден Понеделник /06.04/
Закуска. Свободно време, по-желание екскурзия до вулканът “Тейде” (възрастен – 28 евро, дете до 11,99 г. – 14 евро). Екскурзията е полудневна. Тази фантастична обиколката започва с изкачване от морското равнище до 2370 м. в „Национален парк Cañadas“, където ще откриеме най-високият връх в Испания. Подходът ще бъде от южната страна на острова, където боровата гора преминава в потоците лава, слизащи от вулкана. Пътуването е през разнообразие от пейзажи, всички с впечатляващ изглед и живописни селца като Vilaflor (което се счита за най-високото село в Испания), ще стигнем „Cañadas“, и тук ще намерите впечатляващ лунен пейзаж, който е включен в много филми на Холивуд. В подножието на вулкана, на 3550 м. ще имате възможността да се насладите на красивите гледки на „Долината Ucanca“. Продължавайки нататък, ще преминете през един от най-големите кратери в света. Лифтът не е включен в цената. Нощувка.

5 ти ден Вторник /07.04/
Закуска. Свободно време или възможност за екскурзия до: Лоро Парк ( за хотелите от Южната част на острова, включва транспорт: възрастен – 51 евро, дете до 11,99 г. – 40 евро)( за хотелите от Северната част на острова: възрастен – 34 евро, дете до 11,99 г. – 23 евро)

Лоро парк е световноизвестен, приключенски и с голямо разнообразие животински парк на Канарските острови. Открийте Антарктика в „Planet Penguin”, който включва айсберг с над 200 пингвини. Отделете време за „Orca Ocean” шоу, за да се насладите на силата и ловкостта на косатките. Ще бъдете изумени от акробатиката на делфините. Нещо повече, морските лъвове ще ви накарат да се смеете, а ярко оцветените папагали ще летят около вас. И не забравяйте да се разходите по пътеките с буйна растителност, където ще откриете птици и животни от всички краища на Земята. Нощувка.

6 ти ден Сряда /08.04/
Закуска. Свободно време с възможност за плаж или екскурзия: Остров Ла Гомера (възрастен – 66 евро, дете до 11 г. – 38 евро)

От пристанището на Лос Кристианос стигаме до Сан Себастиан де ла Гомера, столицата на острова. Преминаваме през „Църквата Асунсион“ и „Ермитажа на Сан Себастиан“. Продължаваме до „Мирадор де лас Карбонарас“, където ще спрем за снимки. След това ще продължим до „Ел Кедро“, който минава през “ Националния парк Гарахонай“, част от ЮНЕСКО. През „Ла Палмита“ пристигаме в малкото селце „Лас Росас“, където имаме включен обяд. След обяд, продължаваме до красивото село Хермигуа, а след това ще се върнем до Сан Себастиан, където ще имате свободно време за посещение на останките от укрепленията на Христофор Колумб. Вечеря. Нощувка.

7 ми ден Четвъртък /09.04/
Закуска в хотела. Трансфер до летището и директен полет за София. Излитане в 15.00 ч. и кацане в София в 22.30 ч.