10 рецепти с месо, подходящи за разделно хранене

20
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Разделното хранене не е забравена мода, а начин на живот за лекия и свободен дух. Не е нужна неземна воля, за да се приложи, тъй като то позволява да се храниш в нормални дози, а и не е нужно да се отказваш от каквато и да е любима храна. Не е необходимо да хапеш устни и да „забърсваш лигичката“ на петия ден от започването, защото коремът ти се е превърнал в бурен симфоничен оркестър. С помощта на разделното хранене стоиш далече от принципа „гладен и дебел“, а реалните резултати се виждат още в първите седмици след започването на „диетата“. Това е приятен начин да освободиш организма от спазми, а е и доста вкусен. В този ред на мисли за всички, които не постят, ето 10 рецепти с месо, подходящи за разделно хранене.

1. Зелена салата с бекон и портокал
Необходими продукти:
2 ч.ч. листа накъсан спанак
4 ч.ч. листа накъсана маруля
1 ч.ч. пресни печурки, нарязани на филийки
1/2 ч.ч. нарязан на шайби червен лук
1/2 ч.ч. бекон
лимонов сок
зехтин
сол на вкус
4 – 5 парченца портокал
Начин на приготвяне:
Запечете бекона на скара или го запържете без мазнина в тиган, докато стане хрупкав. Смесете го с останалите продукти в купа за салата. Овкусете на вкус. Портокалът използвайте само за украса.

2. Прегръдката на Стефани – рецепта с пиле
Необходими продукти:
1 пиле
500 г овкусена кайма
4 моркова
2 малки глави лук или 6-7 главички арпаджик
4 кисели краставички
200 г гъби
Начин на приготвяне:
Морковите се почистват и се сваряват. Каймата се омесва с гъбите. Пилето се обезкостява, осолява се отвътре и отвън и в него се слага един пласт кайма. Върху каймата се слагат морковите – без да се нарязват, целите глави лук, целите краставички и се покриват с още един пласт кайма. След това пилето се зашива. Отгоре се намазва със смесени олио и червен пипер и се пече във фурна до готовност.

Виж още в сайта „10-те най“ >>.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It