10 от най-полезните билки в борбата с рака

15
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Доказан факт е, че билките са едни от най-добрите дарове на природата и могат много ефективно да участват в битката с някои от най-коварните болести, от които страда съвременното ни общество. Най-разпространените у нас и широко използвани в народната и научната медицина лечебни растения са около 160, а според специалистите някои от тях могат да окажат изключително полезно въздействие върху човешкия организъм дори при лечение на рак и туморни образувания. Ролята на билките в лечението е предимно поддържащата, но има и такива, които са подходящи за основна терапия. Ето 10 от най-полезните билки в борбата с рака.

1. Зелен чай
На челно място сред основните билки против рак. Зеленият чай с произход от Китай помага за предотвратяването на почни всички видове рак, включително на гърдата, червата, белите дробове, кожата, черния дроб, стомаха и на дебелото черво. Това е така поради високото съдържание на антиоксиданти в зеления чай.

2. Невен
Невенът е едно от най-важните лечебни средство при ракови заболявания, когато вече не може да се направи операция. Препоръчва се да се пие чай от невен продължителен период от време. Прясно изцеденият сок от невен пък може да се прилага с много голям успех даже за рак на кожата.

3. Алое
Алоето е известно лечебно средство от древни времена. Гелът от това растение стимулира имунната състема и има противовъзпалително и антисептично действие.

Виж още в сайта „10-те най“ >>.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It