Модните прически за пролетта и лятото на 2015 г.

1
Добави коментар
wenip
wenip

Модните тенденции за предстоящата пролет и лятото на 2015 г. продължават да се придържат към простотата, елегантността и ненатрапчивата небрежност. Стилистите предлагат на момичетата да бъдат естествени в избора на цвят на косите и на прическата. Прието е да се смята, че идеалната дължина на косата при жените е до раменете. Първо, такава дължина лесно се поддава на подреждане и причесване. Второ, не правят образа излишно тромав или обратно, прекалено оскъден при прави коси и най-вече – изглеждат най-естествено.

Разпуснатата коса може да се носи по различен начин. Например, леко да се завият отделни кичури и да се направи страничен път. На представянето на Chanel за колекцията пролет-лято Карл Лагерфелд настоя моделите да бъдат вчесани на прав път и да се оставят къдриците им да лежат максимално естествено.

Симпатичното кокче Прибраната на кок коса не отстъпва по елегантност и привлекателност на разпуснатите кичури. Това доста лесна за постигане и непретенциозна прическа, която обаче успява да е уместна както за всекидневието, така и за вечерния тоалет. Сега пазарът е пълен с най-различни приспособления за прибиране на косата, които успяват да останат незабелязани, ако не искаме това – ластичета, ленти, шнурове, куки, фиби и др. С тяхна помощ и най-обикновения кок може да изглежда специален и да изглежда много изискано, както го показват и модните дефилета. Кокът може да е вдигнат високо, завъртян върху направената преди това конска опашка или да бъде елегантен завършек на предварително сплетена плитка. Между другото, според народните поверия, косата събрана на кок, помага на жената да концентрира около себе си цялата й необходима енергия. Имайте го предвид!

Конска опашка Вече трети сезон подред световните стилисти признават конската опашка за една от най-модерните прически. Преди година на мода беше зализаната коса, пристегната в опашка, но през пролетта на 2015 г. вече се препоръчва и този вариант (изправени коси, преди да се направи опашката) и този, в който първо навивате отделните кичури, от които правите опашката и тя вече придава усещане за специално търсена небрежност. Ваш е изборът коя от прическите ще изберете, в зависимост от настроението или мястото, където ще се представите.

Различни виждания за плитката От далечни времена дългата коса се отъждествява с благородство. Днес обаче модните стилисти и дизайнери я виждат като въплъщение на нещо колкото може по-разпиляно и свободно. За да вашата плитка стилно през пролетно-есенния сезон, трябва да я заплетете колкото може по-небрежно, направо да създадете впечатление, че тя едва се държи на главата ви и най-малкото сте пренощували с нея. Също така отново излизат на мода сложните и обемни плитки. Ако природата не ви е надарила с гъста коса, смело можете да използвате разнообразните козметични средства, които придават обем. А за да се сплита по-лесно плитката, можете предварително да пръснете отделните кичури със сух шампоан, за да отнемете блясъка и прекаления „копринен” вид. Снимки: БГНЕС