Виенско колело за спомен

100
Добави коментар
bedrovivan
bedrovivan

Виенско колело за спомен

Публикувано от Ivan Bedrov на 26 апр 2009 в категория някои мисли | 12 коментарa

Това виенско колело в призрачния град Припят е един от символите на руската ядрена енергетика. Днес се навършват 23 години от деня, когато почти 200 хиляди души около Чернобил са били изселени. Виенското колело бездейства.

Датата 26 април си е на ядреното лоби. От където и да го погледнеш.

26 април 2009г. – министър-председателят Сергей Станишев замина за Москва, за да договори руски заем /с българска държавна гаранция/ за изграждането на АЕЦ “Белене”. Ядреното лоби сигурно го е изпратило със здравец, червен конец и много надежда. 

Защото стане ли работата, техните фирми ще усвоят няколко милиарда, а ние ще ги изплащаме дълги години.  И ония от ядреното лоби здраво ще “захлебят” /ужасно грозен израз, който чух за първи път именно от представители на властта/

Странно е, че всички знаят основната тема на Станишевото посещение в Москва, но изглежда само информационната служба на Министерския съвет не е на ясно.

26 април обаче кара задните им части да се свиват. На 26 април 1986г.  гръмна Чернобил и от тогава нормалният свят не иска да чуе за руски ядрени реактори.

В нощта преди 26 април 2009г. жителите на Белене се поразклатика леко. Лекичко, защото епицентърът на земетресението беше малко по-на север в Румъния.

Ако не сте от фен-клуба на ядреното лоби, вижте този кратък филм на Greenpeace.