Как да монтираме турбо на двигателя

2
Добави коментар
Av7oManiA
Av7oManiA

[You must be registered and logged in to see this image.]

Макар и стандартно бензиновият двигател на колата ви да няма турбо, това не означава, че не може да добавите. Разбира се, не е добра идея просто да купите първото турбо, което ви попадне. Трябва предварително да проучите кое е добро за конкретния двигател. Стъпките по монтажа са сравнително сходни:

1. При избиране на място на турбото, съобразете да е близо до системата за подаване на газ, както и да не пречи на затварянето на капака. В същото време е добре да е максимално близо зо генерацията.

2. Свалете генерацията и сложете такава, пригодена за турбото. Може да се наложи да я изработите сами. Трябва да свържете всички 4 (за 4-цилиндров двигател) тръби в една, която да влиза в турбото.

3. Пробийте дупка в предната част на панела за масло в дъното на двигателя. Поставете фитинг, към който да свържете тръба, която прокарайте по защитната стена в двигателния отсек и след това до турбото.

4. Изрежете нова тръба, която прокарайте от турбото до ауспуха под колата.

5. Свържете всичко и свържете системата за подаване на газ с турбото.

6. С помощта на компютърна диагностика въведете промени в компютъра на колата, ако е необходимо, за да може турбото да работи ефективно.

Източник: ekak-avto.bg