Как да направим колата по-бърза

2
Добави коментар
Av7oManiA
Av7oManiA

[You must be registered and logged in to see this image.]

Искате колата ви да е по-бърза, но без да се разделяте с големи суми? Макар и нищо да не се сравнява със скъпите тунинг проекти, това не означава, че не може да подобрите представянето на колата си и с по-разумни разходи.

1. Монтирайте спортен филтър и направете нова тръба за доставяне на въздух до двигателя. За целта ще ви трябват малко по-големи PVC тръби, гумени „ъгли”, скоби и един следобед работа и търпение. Махнете стандартната кутия за филтъра и инсталирайте конусовиден филтър. Прокарайте новата тръба до място, където влиза най-много свеж въздух в двигателния отсек.

2. Монтирайте ауспух с по-голям диаметър. Ако го комплектовате с по-добро, спортно гърне ще улесните работата на двигателя и той ще увеличи мощността си.

3. Модифицирайте окачването. Не просто да снижите колата, а да поставите разработени за целта амортисьори. Най-добре е да са такива, които позволяват настройване. Вместо да взимате и нови пружини, може да срежете старите до необходимия размер.

4. Олекотете колата. Ще се изненадате колко чудесии имате в автомобила си, които нито ви трябват, нито ще ви потрябват. Ако търсите драстично подобрение, може да свалите звукоизолацията (за целта обаче ще трябва да разглобите целия интериор и да махнете килима, за да достигнете до нея), както и всичко, което не е от жизнена необходимост. Имайте предвид, че така ще жертвате голяма част от комфорта.

5. Използвайте спортни гуми. Трябва да са по-широки, като може да са максималното за съответните джанти, за да си ги запазите. Може да сложите и фланци, които да разширят „стъпката” на колата и да подобрят управлението.

Източник: ekak-avto.bg