Дарина Павлова заряза баща си

5
Добави коментар
kocet
kocet

85-годишният Калчо Колев гасне в Казанлък, забравен от всички…

Бащата на най-богатата българка Дарина Павлова живее забравен и изолиран от всичките си близки, пише “България Днес”.

85-годишният Калчо Георгиев Колев е затворен зад телена ограда на индустриалната зона на Казанлък и никой не може да припари до него.

Кольо, както го наричат съседите му, не е добре със здравето. Претърпял е две тежки операции на крака, има сменена тазобедрена става.

От двора дотичала забързана слаба жена. Започнала да крещи: “Махайте се, няма да говорим, качвайте се в колата и право към София. Не щем журналисти!”

Единственото, което старецът успял да каже в присъствието на охранителката си, е : “Добре съм”. Тя не му дала да говори – понечи ли да продума, му се нарежда да си трае. И мъжът млъква. Но щом чува за Дарина, избухнал в неистов плач.

Покъртителната гледка на тихия старец и пазителката му втрещявала от години целия квартал. Никой не може да припари до тях.

Само малцина отбрани. Един от тях е Пеньо Василев – от десетки години той и бащата на Дарина Павлова са приятели.

“Калчо беше в САЩ на лечение”, подхваща притеснено той. “Много добър човек е Калчо, балканджия, извънредно кротък”, повтаря непрестанно той.

След това добавя: “Тежи му на сърцето, че не може да ходи вече. Само с патерици прави по няколко крачки. Алкохол не близва”.

“45 години живеем заедно, навремето бяхме големи приятели, когато той беше обикновен човек”, разказва друг другар на Калчо – бай Недялко. Спомените и на него са му мили, но отказва да говори за Дарина и за трагедията на семейството й.

“Кальо преболедува нещо много лошо, лежи постоянно вкъщи, извеждат го, колкото да поседне”, разказва бай Недялко и очите му се пълнят със сълзи.

Откакто се случило нещастието с Илия Павлов, Калчо се затваря в себе си и не допуска никой да го види. Дарина не е стъпвала в дома си вече осем години.

“На Дарина не й дават да се прибере, а и нея я е страх”, казва съседката Делка и с особен глас добавя: “Ти не знаеш какво е, ще й направят нещо лошо, тя е милионерка”.

Жените, които гледат бащата на Дарина, са три болногледачки, които се въртят на смени. През нощта също го наблюдават, чистят и метат двора. Готвят и перат, отглеждат цветя и зеленчуци.

Златка пък се казва жената, която пази Калчо от нелегални посещения, обясни баба Делка. Тя и нейните приятелки също не могат да виждат Калчо.

БЛИЦ

21/07/2011