Търговски регистър

1
Добави коментар
AlexanderTour
AlexanderTour

Търговски регистър

Търговски регистър – вписване, заличаване, промяна в обстоятелствата, правни консултации

 

Търговският регистър е въведен с приемането на Закона за Търовския регистър. Последният урежда търговската регистрация, вписванията, заличаванията и обявяванията, съхраняването и достъпа до вписаната информация в търговския регистър.

 

Търговския регистър представлява централизирана база данни, съдържаща в електронен вид информация за всички търговци, които подлежат на вписване, съгласно законовоустановените изисквания. На вписване в Търговския регистър подлежат: името на фирмата, седалището и адреса на управление, предмета на дейност на фирмата, собственици, управители и други обстоятелства. С приемането на Закона за търговския регистър /ЗТР/ се поставя началото на важна реформа в сферата на регистрация на фирми.

 

Първата основна промяна се състои в това че се променя органът, който води и съхранява Търговския регистър – от Съда търговският регистър преминава към Агенцията по вписванията, а по този начин търговското регистърно производство се превръща от съдебноохранително в извънсъдебно административно производство.

 

Втората промяна се свежда до това, че Търговският регистър се превръща в единна, електронна и централизирана база данни.

 

Третото нововъведение е свързано с начина на възбуждане на регистърното производство и сезиране на Агенцията по вписванията – процедурата по вписване, заличаване или обявяване започва в общия случай с подаване на заявление по утвърден образец.

 

Търговският регистър е публичен и достъпът до него е свободен. Вие можете да правите справки за интересуващите Ви търговци по данните за тях вписани в Търговския регистър. За повече информация обърнете се към адвокат Весела Пенева, която ще Ви консултира по всички въпроси свързани с Търговски регистър.

Адвокат ВЕСЕЛА ПЕНЕВА предлага на своите клиенти следните услуги свързани с Търговски регистър:

 

Регистрация на фирма
Вписване на промени в обстоятелствата
Ликвидация на фирми
Несъстоятелност
Правни консултации по всички въпроси свързани с Търговски регистър.

 

Адвокат ВЕСЕЛА ПЕНЕВА с радост ще отговори на всички Ваши въпроси относно боравенето с Търговския регистър, регистрацията на фирми, вписване на промени, несъстоятелност и ликвидация, заличаване на фирми, справки и други.

направете запитване