Прически 2012

11
Добави коментар

Лятото дойде – време за промяна! Гардеробът обаче далеч не единственото, което трябва да обновим за новия сезон. След продължителната зима и дебелите шапки, които ни втръснаха, е време да помислим и за прическата си. Ето и някои предложения за елегантни и стилни подстрижки, а след като ги разгледете, бегом към фризьорските салони!

Летни прически 2012 за къса коса

Ако предпочитате стил и практичност, ви съветваме да прелистите каталога с прически за къса коса. Модните тенденнции за 2012година предлагат да допълните класическите къси прически с ярки креативни акценти – например, дълги кичури, които подчертават сложността на прическата и придават обем на косата – или да добавите няколко ярки оттенъка към основния цвят. Модните тенденции през пролет 2012 ще се стремят към създаване на „безпорядък“ по главата.

Пролетните прически за 2012 се определят от модата през 1960 година. Припомнете си образите на легендарните жени от това време: красавицата Туиги, кралицата на стила Одри Хепбърн, моделите Еди Седжуик, Пегги Мофит. Тези жени завинаги промениха представите за мода. През настъпващата пролет-лято 2012 най-актуални ще бъдат боб прическите, подстрижките „каскада“ или тези „тип Одри“.

60-е

Туиги

Еди Седжуик

 

Пеги Мофит

За модните подстрижки не се нуждаете от някакъв ексцентричен цвят на косата. За светлокосите жени е най-добре платиненорусото, а за тъмнокосите – натурален шоколад.

 

Летни прически 2012 за средно къса коса

Ако не сте готова за радикална промяна на имиджа, можете да промените леко образа си с помощта на няколко асиметрични кичура.  Пролетните прически за 2012 в боб (каре) стил ще бъдат изключително популярни. През новия сезон „каре“-то ще живее втори живот благодарение на ултрасъвременната си интерпретация: асиметричен или градуиран боб.

Относно цветовата палитра светлокосите дами могат да се ориентират към платинено или пепеляво-сиво, а за тъмнокосите – кестеняво, черно или шоколад.

 

Летни прически за дълга коса

Дългата коса по принцип е удобна за многообразни прически, но когато става въпрос за подстригване, клиентките в салоните са готови да се борят за всеки косъм. Ако сте горда притежателка на дълга коса и искате леко да я промените, без да се лишавате от дължината й, може да обърнете внимание на каскада, която започва от върха на главата. През новия сезон невероятно популярни ще бъдат нюансите  на кафяво и златисто.

 

Къс бретон за всички

Филмът „Мъжете, които мразеха жени“ оказа влияние не само на модата, но и на индустрията за красота. Асимтеричният бретон и прическа като на Лисбет Сландер се превърна в една от най-масовите поръчки в салоните.

Лисбет Саландер

Късият бретон изглежда елегантно както на прави коси, така и на къдрави. Може би обаче късият бретон отива повече на брюнетките, но за сметка на това се съчетава с всякакви форми на лицето.

 

 

Други публикации: Share and Enjoy
Коментари