Идеи за ароматизатори за дрехи

1
Добави коментар
yApple

Предлагаме ви четири лесни и ефектни ароматизатори за дрехи, които може да си приготвите без проблем в домашни условия. Оригинално и щадящо семейния бюджет решение!

Ароматизатор от сапун – много хора използват сапуните като ароматизатори в гардероба, като просто ги вадят от опаковката и ги слагат между дрехите. За да се възползвате максимално от уханието му, настържете го на ренде и го поставете в тънък чорап, завързан като торбичка.

Ароматизатор от прах за пране – ефектът е същият както при сапуна. В случая говорим за прахообразен перилен препарат, който както може да сипете в малка чашка и да поставите в ъгъла на гардероба, или както при сапуна – да изсипете в чорап или платнена торбичка.

Ароматизатор от лавандула – съберете изсушени листа от лавандула и ги поставете в ръчно направена от вас торбичка от плат. Използвайте джобовете от стара риза, като само пришиете  краищата, така че да се образува калъф с отвор. Нанижете връзка, за да може да завържете торбичката. Хубавото на лавандуловия ароматизатор е, че гони молците.

Ароматизатор от билки – направете си микс от ароматни сушени билки – лайка, бял равнец, иглика и други подобни. Направете от тях малък букет, който може да закачите (да виси с цветовете надолу) в гардероба при закачалките с дрехи.

11.03.2013/ Христина Спасова