Открива се тиквената предизборна кампания

3
Добави коментар
sever.bg
sever.bg

И известният „тиквен“ мъж от лясковското село Драгижево Трифон Трифонов открива предизборната си кампания. Тръгва на турне из региона с тиквените си герои. От утре е в Павликени, после и в други градове като Горна Оряховица, Севлиево.  За първи път сред кратунките е и неговият образ. 

„В тези времена на предизборни битки, аз няма как да изразя мнението си. По някакъв начин реших и аз да участвам. Дано да се приеме добре от народа. Да се осъзнае за какви тикви да гласува. Ако не, за следващите парламентарни избори откривам тиквена партия. В парламента толкова тикви има, само мен ме няма, баш тиквичко.“, усмихва се 62-годишния мъж, родом от Бяла Черква.

Това не е първото участие на Трифон по време на избори. През 2011 година той се включи с Тиквен парламент и шаржове на известни лица на политици по време на Тиквения фестивал в Севлиево.

Шаржовете върху бяла тиква бяха изрисувани от художничката Ваня Трифонова от Горна Оряховица. Сред тях можеха да се разпознаят Цецка Цачева, която открива тикворума с парламентарния звънец, Ахмед Доган, който се облизва, възмутеният Иван Костов, Сергей Станишев, подкрепен от чичковите червенотиквеничковчета, царят с корона, Алексей Петров, Бойко Борисов с ножица, която се е изтъпила от рязане на ленти.

„Никого не съм искал да обиждам и никого не съм искал да засягам, това бе само шарж. „Тиква” не е обидна дума. Напротив, в нея аз виждам съвършенство, което го няма на друго място. Тиквата е красива, добродушна, усмихва ти се и е готова да заговори“, казва винаги Трифон и предупреждава: „Всяка прилика на героите с лица от обективната действителност е плод на Вашето асоциативно възприятие”.

Трифон Трифонов се занимава с отглеждане на тикви и кратунки и декоративна растителност от близо 9 години. Запалил се по причудливите форми преди 11 години, когато ходил на екскурзия в Германия и останал впечатлен от огромна пирамида от тикви, подредена за земеделско изложение. И така от няколко години ходи всяко лято на подобни панаири и черпи идеи. Има си и собствен тиквен сайт, в който предлага всякакви тиквени изненади.

Редовен участник на Тиквения фест в Севлиево.

 

Снимки от тиквените герои може да видите ТУК

<< Sever.bg във Facebook >>