Термална вода на Avene

3
Добави коментар
happypond
happypond

Влизам в БЮТИ РЕВЮ с един експресен пост за термалната вода. Този път нямам за цел да бъда прекалено информативна и подробна, защото Полина вече е свършила прекрасно тази работа преди мен. Горещо ви препоръчвам нейната публикация „Термална вода: как да изберем и каква да ползваме“.

Признавам си, че винаги съм била скептично настроена към този продукт именно заради определението му „многофункционален“, което обикновено считам за маркетингов трик. Когато ми кажат многофункционален, веднагически си мисля – значи не изпълнява както трябва нито една от функциите си. Поради тази причина до този момент най-високомерно избягвах всички спрейове с надпис „Термална вода“. Докато не прочетох поста на Полина, на която определено мога да се доверя.  Тя ме убеди да му дам шанс. И ето, онзи ден излязох от аптеката с термална вода за чувствителна кожа на Avene и с мицеларна вода пак на Avene. Разбира се, веднага ги изпробвах. Много съм доволна от мицеларната вода. До сега ползвах само на La Roche Posay, но тази на Avene също е чудесна.

Но да си дойда на думата за термалната вода. Пръс-пръс! Действа много ободряващо на лицето. Признавам си, че малко се разочаровах от пулверизацията. Очаквах термалната вода да се разпръсква на съвсем мънички капчици, които да обгръщат лицето като свеж хидро воал. Реално обаче, водата не се пулверизира толкова фино, а стои на по-едри капки върху кожата особено ако пръскате от по-близко. Затова, моят съвет е да се пръска от по-голямо разстояние, макар и част от водата да отива във въздуха.

До тук чудесно. Днес реших да изпробвам водата и за нещо по-сериозно. Имам тънка, чувствителна кожа. Винаги след епилация, кожата ми се раздразня и става на червени точки. Трябва ми цял един ден за да премине раздразнението и да се успокои.

Това е резултатът 5-6 часа след епилация. Жалко, че не снимах точно най-раздразнената фаза на кожата.

Този път веднага след епилация, напръсках краката с термалната вода. (Виждате на снимката колко едри са капките реално). Разбира се, нищо не се случи. Няма магически пръчка, магически спрей, магическа вода. Обаче след един час погледнах пак краката си и останах приятно изненадана. Червените точки се бяха свили една идея и кожата изглеждаше малко по-успокоена. Истина е, че термалната вода не е решила проблема изцяло и мигновено, но е и истина, че значително го облекчи.

Моето мнение за термалната вода е, че не е задължителен продукт, но е желателен, спомагателен и доста освежаващ начин да помогнете на кожата си, особено през лятото.

Цената на флакон от 150 мл минерална вода Avene е около 15 лв. Т.е. литър вода Авен излиза сто лева. Как ви се струва? Безценна е, нали 🙂

 

Свързани публикации: